• „Racheta” Ronnie O’Sullivan l-a învins cu 18-8 pe Kyren Wilson în finala Campionatului Mondial de Snooker
  • O’Sullivan a câştigat ultime 8 jocuri ale finalei şi a cucerit al 6-lea titlu mondial din carieră
  • În urma acestui triumf, Ronnie O’Sullivan a devenit jucătorul cu cele mai multe turnee câştigate, 37

Ronnie O’Sullivan a reuşit din nou. La 19 ani de la prima victorie la Campionatul Mondial şi la 7 ani de la ultima, englezul de 44 de ani a pus din nou mâna pe cel mai râvnit trofeu din snooker. El a încasat şi un cec de 500.000 de lire după victoria cu 18-8 în faţa lui Kyren Wilson.

300 de fani au putut privi finala disputată la teatrul Crucible din Sheffield după ce guvernul a dat undă verde. După ce prima zi a finalei scorul era echilibrat, 10-7 în favoarea lui O’Sullivan. Iar Wilson a câştigat apoi şi primul joc al zilei de duminică. Din acel moment, cel poreclit „Racheta” a fost de neoprit. Ronnie a câştigat 8 jocuri la rând, suficiente pentru victoria finală.

Cu această victorie, O’Sullivan reconfirmă că este unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Doar Stephen Hendry are mai multe titluri mondiale câştigate, însă nimeni nu are mai multe turnee câştigate în carieră. O’Sullivan a ajuns la 37 şi consideră că această victorie a fost una dintre cele mai neaşteptate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Perioada de izolare mi-a oferit şansă să joc pe mese decente. Nici măcar nu am masă de antrenament, dacă vă vine să credeţi. Aşa că un prieten a instalat câteva mese în biroul său din Londra aşa că am putut să joc pe mese bune. Şi am venit aici fiind confortabil cu nivelul de pregătire. Simţeam că am jumătate de şansă, nu mă aşteptam niciodată să câştig, dacă e să fiu sincer”, a spus Ronnie O’Sullivan.