Ronnie O’Sullivan, de neoprit în drumul spre al 6-lea titlu mondial de snooker

Sursă foto: Profimedia
  • Ronnie O’Sullivan a reuşit să se califice în finala Campionatului Mondial de Snooker, acolo unde îl va întâlni pe Kyren Wilson
  • Ambii au avut nevoie de joc decisiv şi se vor lupta acum în cel mai important meci din snooker pentru un cec de 500.000 de lire
  • Mark Selby l-a acuzat după meci pe O’Sullivan că a fost lipsit de respect

Ronnie O’Sullivan – Kyren Wilson este marea finală a Campionatului Mondial de Snooker în 2020. Turneul amânat cu 3 luni din cauza pandemiei s-a disputat fără spectatori, însă la finală 300 de fani norocoşi vor putea să fie martori la istorie. Guvernul britanic a relaxat măsurile de siguranţă.

Kyren Wilson a fost primul care s-a calificat în finală după un joc decisiv care a durat aproape o oră. Wilson a beneficiat şi de o lovitură norocoasă care l-a ajutat să-l învingă pe surprinzătorul Anthony McGill, jucător care a trecut prin calificări ca să ajungă la Mondial.

În cea de-a doua semifinală, Ronnie O’Sullivan a revenit spectaculos după ce a fost condus în permanenţă de Mark Selby. O’Sullivan şi-a luat astfel revanşa după ce a pierdut finala din 2014 împotriva lui Selby, însă acesta şi-a criticat adversarul după meci.

„Am găsit un fel de magie spre finalul meciului. Nu ştiu de unde a venit, dar a fost vorba de inspiraţie. Şi poate disperare. Nu am venit niciodată aici având ca unic obiectiv să câştig turneul. Publicul va face totul să fie mai special. Aşa se întâmplă când suntem la Crucible”, a spus la finalul meciului Ronnie O’Sullivan.

„Felul în care a decurs meciul uneori când l-am pus într-o situaţie dificilă, el nu mai stătea să se gândească. Se aşeza şi lovea bila. Am simţit că a fost o lipsă de respect faţă de joc şi faţă de mine”, a spus Selby, locul 3 mondial.