• Aleksandr „Sania” Sorokin a stabilit trei recorduri la ultramaraton.
  • Lituanianul este primul om din lume care aleargă 160 de km sub 11 ore.
  • Distanța între București și Brașov este de 169 de kilometri.

Aleksandr Sorokin a devenit primul om din lume care a aleargat sub 11 ore – 160 de kilometri. Lituanianul a alergat această distanță în concursul „Spartanion”, desfășurat în Israel, în 10 ore, 51 de minute și 39 de secunde.

De asemenea, Sorokin a stabilit și un nou record mondial al celei mai lungi distanțe parcurse în 12 ore, alergând 177 de kilometri.

„Traseul e foarte bun, e foarte rapid, organizarea a fost foarte bună. Atât de mulți oameni m-au încurajat: Aleksandr, fugi, fugi. A fost foarte bine.”, a declarat ultramaratonistul Aleksander Sorokin, într-un video postat pe canalul de Youtube al concursului.

Și, pentru că tot a putut, ultramaratonistul deține și recordul pentru 24 de ore, a alergat 309 kilometri în acest interval de timp.

Orgnizatorul cursei, Gilad Krauz, s-a arătat încântat de performanța lui Sorokin.

„Aleksander a distrus recordul lui Yiannis Kourous, din 1997, adăugând aproape 6 kilometri anul trecut, în 24 de ore. Recordul era considerat imbatabil, dar el l-a depășit, iar acum și-a distrus recordurile sale la 100 de mile (n.r. – 160 de km) și 12 ore.”, a spus organizatorul concursului „Spartanion”, Gilad Krautz, într-un video postat de Youtube de reprezentanții concursului.

Aleksandr „Sania” Sorokin este un ultramaratonist lituanian deținător a mai multor recorduri mondiale și europene la probele de alergare pe distanțe lungi.

Concursul „Spartanion” a fost înființat în Israel pentru a îndeplini criteriile de participare la „Spartathlon” – cea mai dificilă și cea mai lungă cursă pe șosea din lume, în care alergătorii trebuie să parcurgă 246,8 kilometri în cel mult 36 de ore.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA