„Sania” fuge mai tare decât timpul. Aleksandr Sorokin a stabilit trei recorduri

Aleksandr Sorokin a devenit primul om din lume care a aleargat sub 11 ore – 160 de kilometri. Lituanianul a alergat această distanță în concursul „Spartanion”, desfășurat în Israel, în 10 ore, 51 de minute și 39 de secunde.

De asemenea, Sorokin a stabilit și un nou record mondial al celei mai lungi distanțe parcurse în 12 ore, alergând 177 de kilometri.

„Traseul e foarte bun, e foarte rapid, organizarea a fost foarte bună. Atât de mulți oameni m-au încurajat: Aleksandr, fugi, fugi. A fost foarte bine.”, a declarat ultramaratonistul Aleksander Sorokin, într-un video postat pe canalul de Youtube al concursului.

Și, pentru că tot a putut, ultramaratonistul deține și recordul pentru 24 de ore, a alergat 309 kilometri în acest interval de timp.

Orgnizatorul cursei, Gilad Krauz, s-a arătat încântat de performanța lui Sorokin.

„Aleksander a distrus recordul lui Yiannis Kourous, din 1997, adăugând aproape 6 kilometri anul trecut, în 24 de ore. Recordul era considerat imbatabil, dar el l-a depășit, iar acum și-a distrus recordurile sale la 100 de mile (n.r. – 160 de km) și 12 ore.”, a spus organizatorul concursului „Spartanion”, Gilad Krautz, într-un video postat de Youtube de reprezentanții concursului.

Aleksandr „Sania” Sorokin este un ultramaratonist lituanian deținător a mai multor recorduri mondiale și europene la probele de alergare pe distanțe lungi.

Concursul „Spartanion” a fost înființat în Israel pentru a îndeplini criteriile de participare la „Spartathlon” – cea mai dificilă și cea mai lungă cursă pe șosea din lume, în care alergătorii trebuie să parcurgă 246,8 kilometri în cel mult 36 de ore.

Exit mobile version