• Jucătorii României au cântat alături de cei ai Ungariei imnul Ținutului Secuiesc, înainte de meciul de hochei dintre România și Ungaria.
  • Momentul care a fost considerat revoltător de anumiți fani a fost consemnat duminică, 8 mai, în timpul Campionatului Mondial din Slovenia.
  • Trei dintre jucătorii români au refuzat să cânte imnul Ținutului Secuiesc la finalul meciului câștigat de Ungaria cu scorul de 4-2, potrivit Prosport.

Jucătorii României au cântat alături de cei ai Ungariei imnul Ținutului Secuiesc, înainte de meciul de hochei dintre România și Ungaria.

La eveniment a participat și ministrul mediului Tanczos Barna, care este acuzat că a stat în galeria Ungariei îmbrăcat într-un tricoul al formației HSC Csíkszereda.

Foto: Facebook Dan Tănasă

„Individul cu pălărie este ministru în Guvernul României, nu al Ungariei. Ministrul ăsta, care își încasează salariul de la statul român, a fost prezent ieri în galeria Ungariei la meciul de hochei dintre naționalele Ungariei și României ce a avut loc în Slovenia.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Gestul lui Tánczos Barna reprezintă o insultă la adresa națiunii române. O insultă inacceptabilă care nu ar fi fost posibilă fără acordul PSD și PNL, formațiuni politice care au fost și sunt slugile UDMR și ale Ungariei”, a scris pe Facebook deputatul AUR Dan Tănasă.

Ministrul Tanczos Barna și-a justificat gestul. „Am fost la campionatul mondial de hochei ca să susțin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov, care au făcut tot posibilul ca să țină naționala României în Divizia I, grupa A.

Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna și Brașov care ar fi vrut să asiste la o performanță istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulți dintre jucători îi cunosc, îmi sunt prieteni. Știu că și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică.

Toți suporterii au stat în această parte a patinoarului. Inclusiv suporterii români. La câțiva metri de mine stătea o familie din Iași, toată familia îmbrăcată în tricoul echipei naționale”, a explicat ministrul mediului pentru gsp.ro.

Hocheiul în România este aproape inexistent, exceptând zona Ținutului Secuiesc, astfel se explică și modul în care HSC Csíkszereda defilează în campionatul de hochei al Ungariei. De altfel, majoritatea jucătorilor din naționala României sunt de etnie maghiară.