Scandal rasist la ESPN. Acuzațiile aduse de prezentatoarea TV Rachel Nichols

  • Rachel Nichols, de la ESPN, și-a acuzat o colegă că a fost tratată special datorită rasei.
  • Maria Taylor a găzduit emisiunea despre finala NBA din 2020 în locul lui Rachel Nichols.
  • America se bazează pe libertatea de exprimare, dar și pe corectitudinea politică.

Un scandal rasist a zguduit una dintre cele mai mari televiziuni sportive din lume. La ESPN, Rachel Nichols acuză că Maria Taylor, colega sa de culoare, a fost aleasă în locul ei să fie gazda emisiunii despre finala NBA din 2020, pentru că postul de televizune voia să aibă mai multă diversitate rasială.

„Îi doresc Mariei Taylor tot succesul din lume. Se pricepe la fotbal american, se pricepe la baschet. Dacă trebuie să îi dai mai multe lucruri de făcut pentru că simți presiune din cauza felului cum ai gestionat diversitatea – și apropo, știu și eu cum e, din perspectiva unei femei – dă-i înainte. Dar încearcă în altă parte“, spune Rachel Nichols.

America se bazează pe două principii care par că se bat cap în cap. Libertatea de exprimare și corectitudinea politică. Despre cum coexistă cele două a vorbit Sever Voinescu, fost consul la Chicago.

Impulsul pentru această îngrădire vine din ce numiți corectitudine politică, care este de fapt un fel de mișcare ideologică menită să reașeze omenirea, să reașeze oamenii cu tot cu libertățile lor într-o cu totul altă paradigmă decât cea a liberalismului clasic“, a explicat Sever Voinescu, pentru Aleph News.

Sunt sau nu americanii liberi să spună tot ce vor, au cei care îi conduc dreptul să spună tot ce vor? Este una dintre dezbaterile care au dezbinat America ultimilor ani.

„Ai libertatea să spui orice vrei, ține de modul în care ar putea reacționa anumiți oameni sau poate jignești și cred că sunt cazuri în care chiar cred că e mai bine să eviți anumiți termeni. Așa cum am văzut sub președintele Trump, sunt oamenii care s-au săturat de asta. Și vor ca liderii să spună orice le vine în cap“, spune Holly Burduja, cetățean american.