• Dominika Cibulkova este în centrul unei polemici în Slovacia.
  • Fostul număr 4 WTA s-a vaccinat anti-COVID, înaintea unor persoane din servicii esenţiale.

Dominika Cibulkova este subiectul unui scandal de aploare în Slovacia. Fosta tenismenă a reșit să se vaccineze cu serul anti-COVID, deşi nu se număra printre persoanele prioritare. Cibulkova s-a vaccinat săptămâna trecută anti-COVID-19, la Kramare, o ramură a Spitalului Universitar din Bratislava (UNB).

Însă, fosta jucătoare nu se afla în categoria personalului medical sau pe cea a celor care lucrează în domeniile de risc, notează cei de la The Slovak Spectator.

Cibulkova: „Îmi cer scuze în fața oamenilor care așteptau să se vaccineze”

„Îmi pare foarte rău pentru situația creată. Am mers la spital împreună cu cineva drag și am vrut doar să mă interesez când va veni și rândul nostru la vaccinare. Dacă aș fi știut că fac o eroare atât de mare, nu aș fi acceptat această oportunitate de a mă vaccina. Îmi cer scuze în fața oamenilor care așteptau să se vaccineze.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În același timp, vreau să le transmit oamenilor să nu le fie teamă de vaccin. M-aș bucura enorm dacă toată această neînțelegere ar căpăta o turnură pozitivă și i-ar convinge pe oameni să accepte acest lucru. Aș fi bucuroasă să mă implic în orice campanie de informare în acest sens. Eu consider că vaccinul este sigur și singura abordare corectă”, a scris Dominika Cibulkova.

Reacția spitalului

După ce scandalul a căpătat proporții, a venit și reacția spitalului în care Cibulkova a primit serul. „Am aflat că Dominika Cibulkova s-a vaccinat într-unul dintre centrele noastre. Putem să confirmăm că Cibulkova şi soţul ei au fost adăugaţi pe listele cu personalul medical care ar fi trebuit să se vaccineze fără alte autorizaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt Eva Kliska, pentru cotidianul slovac Dennik N.

Spitalului Universitar din Bratislava (UNB) a mai precizat că persoana care i-a administrat vaccinul fostei tenismene nu va mai avea dreptul de a administra pacienților serul anti-COVID.

Mai mult, Marek Krajčí, ministrul Sănătăţii din Slovacia, a făcut apel la calm după scandalul acesta și le-a cerut oamenilor să-şi aştepte rândul pentru vaccinul anti COVID-19 şi să nu mai încerce să „sară coada”.

Cibulkova s-a retras din activitate în 2019, după ce și-a trecut în palmares opt titluri WTA, printre care Turneul Campioanelor, în 2016, și a mai jucat alte 13 finale. În 2017, sportiva din Slovacia a bifat cea mai bună clasare din carieră în ierarhia WTA: locul 4.