• Un fost internațional britanic îl apără pe Sebastian Colțescu
  • Ministrul Ionuț Stroe a condamnat incidentul de la Paris
  • Un ziar maghiar a sărit în apărarea arbitrului român

Scandalul de rasism în care e implicat arbitrul Sebastian Colțescu a reușit să împartă lumea în două tabere. Unii îl arată cu degetul, alții nuanțează puțin lucrurile.

Iar în apărarea lui Colțescu a sărit și fostul mare internațional englez John Barnes. „Termenul «nigger» ar trebui interzis, iar dacă englezescul «negro» este inacceptabil foarte bine! Dar cine suntem noi să le spunem românilor, spaniolilor, italienilor sau altora care vorbesc limbi latine, care folosesc derivate ale latinescului «niger», să interzică aceste cuvinte. Este foarte arogant“, a scris Barnes pe contul său de Twitter.

În apărarea lui Sebastian Colțescu au sărit și maghiarii. Unul dintre ziarele „de casă” ale puterii de la Budapesta a publicat un editorial cu titlul JE SUIS ROMÂN. „Negru, în română, asta înseamnă: negru. Nici mai mult, nici mai puțin”, notează semnatarul articolului. O reacție opusă față de cea a Ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului: „Eu îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit, izolat. El nu ne reprezintă pe noi românii, noi suntem o națiune tolerantă, și cu siguranță nu reprezintă nici sportul românesc.“