Schimbări importante în Liga 1. FRF modifică regula jucătorului U21

Sursa foto: Mediafax
  • Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a aprobat, duminică, noi modificări la regula U21
  • Potrivit FRF, începând din sezonul viitor, cluburile au obligativitatea de a avea în permanență pe teren un jucător U21
  • Federația a introdus un plafon financiar minim de investiții în academii în următorii 3 ani

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a aprobat, duminică, noi modificări la regula U21, aplicabile începând cu sezonul 2021/2022 al Ligii 1.

Potrivit FRF, începând din sezonul viitor, cluburile au obligativitatea de a avea în permanență pe teren un jucător U21.

În același timp, Federația a introdus un plafon financiar minim de investiții în academii în următorii 3 ani: din 2022 minimum 5% din venituri, din 2023 procentul crește la 6,5%, iar din 2024 procentul să ajungă la 7,5%.

„Crește punctajul pe clasificarea academiei pentru obținerea licenței de participare în Liga 1, de la 60 la 75 de puncte, în următoarele condiții: Dacă nu se îndeplinește baremul de 60 de puncte, se păstrează refuzarea licenței. În cazul cluburilor care nu ating 75 de puncte, vor primi o amendă de 100.000 lei. Va fi creat un fond special, iar banii vor fi redistribuiți în mod egal cluburilor din Liga Elitelor U19 și U17 care nu au fost amendate”, a mai transmis FRF.

De asemenea, Federația a anunțat că se introduc criterii de transparență financiară și auditare a cheltuielilor la nivelul academiilor. Astfel, toate cluburile care doresc să evolueze în Liga 1, din 2022 trebuie să realizeze un audit al cheltuielilor și să publice rezultatele.