Se împlinesc 35 de când Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni

steaua-cupa-campionilor

steaua-cupa-campionilor

Pe 7 mai 1986, fotbalul românesc trăia cea mai importantă noapte a istoriei sale. Steaua Bucureşti învingea Barcelona şi câştiga Cupa Campionilor Europeni, actuala Ligă a Campionilor.

La Sevilla, jucând împotriva Barcelonei, românii au reuşit să câştige cel mai important trofeu inter-cluburi. Unul dintre marcatori a fost Marius Lăcătuş.

„Eu, dacă ar fi să mai execut, la fel aş executa. Decât să citesc pe chipul portarului satisfacţia că mi-a apărat 11 metri, prefer să dau bară, să dau pe lângă. Acum nu cred că aş mai duce mingea până la poartă”, a declarat Marius Lăcătuș, pentru Aleph News.

Şi pentru că fiecare finală are şi povestea ei mai puţin plăcută, îți spun că Tudorel Stoica, căpitanul echipei, nu a jucat la Sevilla. El a fost suspendat din cauza cartonaşelor primite în meciurile anterioare.

„Am o amintire plăcută. Important este că trofeul a fost câştigat, chiar dacă nu am jucat. Nu se ştie că dacă jucam eu mai câştigam. Ăsta e cel mai important lucru, că am fost numai români, am jucat în Spania cu Barcelona şi am câştigat Cupa”, a spus Tudorel Stoica, la Aleph News.

Steaua, ca orice club faimos, a născut pasiuni imense în inima iubitorilor de fotbal. Cristian Cîrstian îţi arată ce înseamnă un fan dedicat. Are o colecţie impresionantă de fulare şi obiecte de colecţie legate de ziua de 7 mai.

Cristian Cîrstian, fan Steua: „A fost o nebunie. Vibra blocul la fiecare gol, la fiecare paradă a lui Duckadam. La golul lui Lăcătuş am sărit pe balcon şi urlam. Obiectul cel mai de preţ este cel care e unic în România. Deci obiectul cel mai important e replica fanionului de la 7 mai”.

Exit mobile version