• Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit remarca „ăla negru” la adresa „secundului” lui Istanbul BB, Pierre Webo.
  • Senegalezul Demba Ba, jucător al trupei turce, l-a sunat pe arbitrul român.
  • Demba Ba a fost unul dintrei cei care l-au certat pe Colțescu la meciul de la Paris.

Sebastian Colțescu a provocat un scandal de proporții în fotbalul mondial, după remarca sa din meciul PSG – Istanbul Bașakșehir, din grupa H a UEFA Champions League. Demba Ba, unul dintre jucătorii trupei turce, a tunat la adresa arbitrului român, la Paris, spunându-i „De ce nu zici ‘acest tip alb’ când vorbești despre un tip alb, ci spui doar ‘acest tip’? Ascultă-mă! De ce când te referi la un ‘tip negru’ trebuie să spui ‘acest tip negru’?”.

Recent, Demba Ba l-a sunat pe arbitrul român, prin intermdiul senegalezului Ousmane N’Doye, cel care a evoluat vreme de zece ani în campionatul României, la Dinamo, Astra, FC Vaslui sau ASA Târgu Mureș.

„I-am dat numărul lui Sebi lui Demba Ba și i-am zis să-l sune, să vorbească. Fără televizor, fără nimic. Din partea mea, era frumos sa fac asta și am făcut-o. Demba e senegalez, la fel ca mine. Au vorbit, s-au înțeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi și mi-au zis că sunt foarte fericiți. Demba mi-a zis ca Sebi e un om foarte bun, la fel si Colțescu despre Demba”, a declarat N’Doye, potrivit Pro TV.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

N’Doye: „A fost o neînțelegere”

N’Doye a afirmat că îl cunoaște destul de bine pe Sebastian Colțescu și că acesta nu este deloc rasist.

„A fost o neînțelegere. A vrut să arate spre bancă. Am vorbit cu Demba Ba. E prietenul meu foarte bun. Eu i-am dat pasa lui Demba Ba că să dea primul gol la națională. I-am explicat și el a înțeles foarte bine.

El a spus ca nu a auzit nimic urât de la Colțescu, dar crede ca nu trebuia folosit cuvântul ‘negru’ în stadion. El nu a zis că e rasism. A spus că nu poți sa folosești cuvântul ăsta pe stadion. Și Sebi a înțeles lucrul ăsta. Nu cred că e problemă mare”, a mai zis Ousmane N’Doye.