• Qatar 2022 a fost, probabil, una dintre cele mai controversate Cupe Mondiale, dar șeful turneului spune că a adus o mulțime de evoluții pozitive.
  • Lusail – piesa centrală a proiectului de peste 150 de miliarde de lire sterline pentru Cupa Mondială – va găzdui confruntarea dintre Argentina și Franța.
  • Tragediile și suferința muncitorilor migranți prost plătiți vor fi asociate pentru totdeauna cu această Cupă Mondială din Qatar.

Hassan Al Thawadi, șeful Cupei Mondiale din Qatar, spune că turneul a schimbat percepția asupra regiunii și a transformat țara sa. El a insistat, de asemenea, că ar trebui să se recunoască drepturile îmbunătățite ale lucrătorilor, după ce anterior au existat condiții „inacceptabile.

Al Thawadi a declarat pentru Sky News: Progresul nu se va încheia atunci când se va da fluierul final”. Lusail – piesa centrală a proiectului de peste 150 de miliarde de lire sterline pentru Cupa Mondială – va găzdui confruntarea dintre Argentina și Franța pentru a încheia prima Cupă Mondială care va fi organizată în Orientul Mijlociu.

Aceasta a fost o sărbătoare a poporului arab, a culturii noastre, a tradiției noastre, a istoriei noastre”, a declarat domnul Al Thawadi într-un interviu acordat la Doha. Este posibil ca oamenii să fi venit cu opinii diferite. Și am auzit-o de la mulți, în special de la europeni, spunând că ar fi putut veni să susțină echipa – dar cu teamă, un pic de îngrijorare. Dar când s-au implicat cu comunitatea qatareză, când s-au implicat cu comunitatea arabă, când s-au implicat cu ospitalitatea, mulți dintre ei au plecat cu o opinie diferită, cu un punct de vedere diferit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Și, în această măsură, a fost o platformă pentru a aduce oamenii împreună într-un mod fără precedent.
Al Thawadi vorbea în singurul său interviu în ajunul finalei – punctul culminant al unei călătorii de 12 ani, de la câștigarea unei oferte îndrăznețe, la respingerea amenințărilor la adresa turneului din cauza investigațiilor și a instabilității diplomatice regionale, până la realizarea evenimentului. A schimbat percepția asupra acestei părți a lumii”, a spus el. Și, de asemenea, ne-a permis să arătăm ce avem mai bun în noi.

Dar tragediile și suferința muncitorilor migranți prost plătiți vor fi asociate pentru totdeauna cu această Cupă Mondială din Qatar, în ciuda faptului că turneul a fost văzut ca un catalizator pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și a drepturilor, inclusiv introducerea unui salariu minim.