• Sheriff Tiraspol s-a calificat în premieră în grupele UEFA Champions League.
  • Presa internaţională a scris despre performanţa echipei care joacă în campionatul din Republica Moldova.
  • „Sheriff se antrenează, joacă și vine dintr-o… ţară care nu există”.

Sheriff Tiraspol este surpriza momentului din fotbalul european. Echipa care joacă în Divizia Naţională din Republica Moldova s-a calificat în premieră în grupele UEFA Champions League, după ce a eliminat-o pe Dinamo Zagreb.

Performanţa celor de la Sheriff a uimit întreg continentul, iar presa internaţională vorbeşte despre reuşita echipei care „vine dintr-o ţară care nu există”.

„Niciun egal nu e mai frumos”, a scris Gazzetta dello Sport după ce Sheriff a terminat la egalitate, 0-0, la Zagreb, asigurându-şi calificarea graţie victoriei cu 3-0 din meciul tur.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Sheriff Tiraspol a remizat 0-0 cu Dinamo Zagreb și a intrat pentru prima dată în Europa care contează. Nicio echipă moldovenească nu a ajuns atât de sus, chiar dacă Sheriff se antrenează, joacă și vine dintr-o… „ţară care nu există”. Tiraspolul este capitala Republicii Transnistrene, o fâșie de pământ situată între Moldova și Ucraina, care s-a declarat independentă în 1990. Are o monedă și un imn oficial, steagul amintește de vechea Uniune Sovietică, dar statul nu este recunoscut de comunitatea internațională. Sheriff a fost fondată în 1997, a câștigat 19 din cele 21 de campionate moldovenești și dispune de un centru sportiv de primă clasă”, mai scrie cotidianul italian.

Şi spaniolii de la AS au vorbit despre calificarea lui Sheriff Tiraspol în grupele UEFA Champions League.

„Înființată în 1997 de o companie de securitate, Sheriff aparține statului Transnistria, care nu este recunoscut de comunitatea internațională”, notează şi AS.

Sheriff Tiraspol se va afla în urna a patra la tragerea la sorți pentru grupele Ligii Campionilor.