• Aliaksandra Sasnovic a eliminat-o pe Simona Halep (17 WTA) la Indian Wells.
  • Sasnovic trecuse în turul doi de britanica Emma Răducanu (22 WTA), cap de serie 17.
  • Pentru prezenţa în turul 3 al competiţiei, Simona Halep va fi recompensată cu 51.895 dolari americani şi 65 puncte WTA.

Aliaksandra Sasnovich din Belarus şi-a continuat seria de surprize la Masters-ul 1000 de la Indian Wells 2021, eliminând-o pe campioana din 2015 de la Indian Wells, românca Simona Halep, cu 7-5, 6-4, pentru a ajunge în 16-imile de finală.

Sasnovich, nr. 100 mondial, a reuşit astfel două victorii consecutive în meciuri directe cu campioane de Grand Slam şi jucătoare din Top 25. În turul al doilea, Sasnovich a eliminat-o pe Emma Răducanu, campioana în exerciţiu de la US Open, iar duminică noaptea a urmat victoria în doar 98 de minute, în faţa lui Halep, de două ori campioană la turnee majore.

Cele două se mai întâlniseră în primul tur la Wimbledon 2019, atunci când Halep câştiga al doilea titlu de Grand Slam din carieră.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sasnovich, care a ajuns pe locul 30 mondial în 2018, a încercat să joace agresiv majoritatea punctelor, iar tactica a dat roade. Bielorusa a câştigat un procent semnificativ de 82% din punctele cu primul serviciu şi a reuşit 22 de lovituri câştigătoare faţă de cele 16 ale lui Halep.

Simona Halep, recompensată cu peste 50.000 de dolari și 65 de puncte WTA

Fostul număr 1 mondial, Simona Halep, care s-a aflat la a 10-a prezenţă la Indian Wells în acest an, a avut cinci erori neforţate mai puţine decât Sasnovich, ceea ce nu avea să fie suficient pentru ea, deoarece a transformat doar două din cele şase mingi de break procurate, cedând totodată serviciul de patru ori.

În calea bielorusei, în optimile de finală, urmează o a treia campioană de Grand Slam, Sasnovic urmând să o înfrunte pe compatrioata sa, Victoria Azarenka, cap de serie nr. 27.

Dublă campioană la Australian Open, Azarenka a învins-o în turul al treilea pe o altă campioană de Grand Slam, Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon şi favorită numărul 7.

Pentru prezenţa în turul 3 al competiţiei, Simona Halep va fi recompensată cu 51.895 dolari americani şi 65 puncte WTA. În urma acestui rezultat, ea va coborî cel puţin un loc în clasamentul mondial, existând chiar şanse să iasă din top 20, în funcţie de rezultatele finale de la Indian Wells.