Reprezentanta României la Australian Open, Somona Halep, a trecut miercuri în turul trei al competiţiei, după ce a învins-o cu mari emoţii pe Ajla Tomljanovic, cu scorul 4-6, 6-4, 7-5.

Simona Halep a profitat în primul game de cele două duble greşeli la serviciu ale australiencei şi a început cu un break, dublat imediat de un game câştigat pe propriul serviciu (2-0). Tomljanovic a revenit în forţă şi a câştigat următoarele 4 game-uri, profitând de câteva erori ale româncei (2-4).

Românca a ridicat nivelul jocului, diversificând, astfel încât a egalat (4-4). La 4-5, game-ul de pe serviciul Simonei a fost unul de mare angajament, românca ducând scorul la 40-0. Tomljanovic a revenit şi a salvat de 8 ori închiderea game-ului, ca mai apoi să valorifice a 3-a şansă de break şi de set (4-6).

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Setului secund a debutat cu 4 break-uri (2-2), până când australianca şi-a valorificat prima serviciul, urmată imediat de Halep (3-3). Simona a mai luat apoi un break şi s-a dus la 5-3, ca mai apoi să îşi câştige şi următorul serviciu şi, implicit şi setul doi, ducând meciul în joc decisiv (6-4).

Setul trei a debutat cu Tomljanovic în prim plan, luând primul break şi apoi câştigându-şi serviciul (0-2). Halep o imită, break şi serviciu, egalând (2-2). Australianca a pus presiune, i-au reuşit patru retururi câştigătoare pe servicul cu erori al lui Halep şi a realizat break-ul la zero, pentru 2-4. Simona nu a mai reuşit să revină cu break şi Tomljanovic s-a distanţat la 2-5.

Sub presiune, Halep şi-a valorificat apoi serviciul, unul sensibil mai eficient (3-5). În game-ul în care Tomljanovic a servit pentru meci, a fost rândul lui Halep să intre mai bine în returi şi să facă un break important pentru 4-5 şi apoi, cu emoţii, să egaleze 5-5.

În setul 11, Simona a avut două ocazii să îşi adjudece breakul, la 30-40, însă Tomljanovic s-a apărat senzaţional şi a egalat 40-40.

Tomljanovic a mai salvat două mingi de break, dar Halep a reuşit din a patra încercare să câştige al patrulea game consecutiv şi să se aducă în situaţia de a servi pentru câştigarea meciului.

Ultimul game a fost unul aproape formal pentru Simona, câştigat la 15. Reprezentanta României a trecut în cele din urmă cu destul de mari emoţii de o adversară care a dominat-o în unele momente, Halep reuşind
totuşi să se concentreze în momentele cheie şi să câştige un meci mai greu decât îl anticipase.

În turul 3, Halep o întâlneşte pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 ani, WTA 36) care a trecut în turul 2 de compatrioata sa, Varvara Gracheva (WTA 97).

Calificarea în turul 3 îi aduce Simonei Halep un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi 130 puncte WTA.