• Ambele românce, atât Irina Begu, cât și Simona Halep, reușesc să se impună în Australia, la turneul Gippsland Trophy
  • Irina Begu a avut de „tras” aproximativ 212 minute, în timp ce Simona Halep a avut un meci ceva mai ușor
  • Irina Begu o va întâlni în sferturi pe Naomi Osaka, iar Simona Halep pe Ekaterina Alexandrova

Ambele românce, atât Irina Begu, cât și Simona Halep, reușesc să se impună în Australia, la turneul Gippsland Trophy. Astfel, cele două vor juca în faza sferturilor de finală în următorul meci.

Mai mult de atât, Simona Halep a reușit să se impună și la dublu, acolo unde a câștigat alături de Daria Gavrilova în supertiebreak.

Deși ambele tenismene s-au calificat, cele două au avut meciuri antagonice. În timp ce Simona Halep a avut un meci ușor, Irina Begu a avut de „tras” aproximativ 212 minute, făcând probabil meciul vieții, împotriva unei tenismene fostă membră a top 5 WTA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Irina Begu, calificare dramatică

Irina Begu, numărul 79 WTA, a reușit să o invingă dramatic pe numărul 14 WTA, britanica Johanna Konta, cu 2-1 (4-6, 7-6(10), 7-6(4)), după ce a salvat două mingi de meci.

Irina Begu s-a impus după un meci maraton de peste 3 ore și jumătate în fața Johannei Konta (numărul 14 WTA). Begu pierduse primul set, după ce își cedase de două ori serviciul.

În setul secund, cele două tenismene au mers cap la cap până la 6-6, Konta având două mingi de meci în tiebreak, la 6-7 și la 8-9. Begu a ratat la rândul ei 4 mingi de set, dar a fructificat în cele din urmă la 11-10 și a egalat la seturi.

În setul decisiv, românca a ratat 7 mingi de meci pe finalul partidei, izbutind să se impună cu greu în tiebreak.

A fost probabil meciul carierei pentru Begu, pe care o așteaptă în sferturi o adversară și mai dificilă, nipona Naomi Osaka, numărul 3 WTA, cu care nu s-a mai întâlnit niciodată până acum.

Simona Halep câștigă „la pas”

Simona Halep a câștigat lejer, în două seturi, 6-2, 6-4, confruntarea de miercuri cu germanca Laura Siegemund, din optimile de finală de la Gippsland Trophy (Melbourne) și s-a calificat în sferturile de finală, unde o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Alexandrova.

Simona Halep – Laura Siegemund 2-0 (6-2, 6-4) Simona Halep și-a luat revanța în fața germancei Laura Siegemund, după
ce aceasta o învinsese pe româncă de două ori, la Stuttgart, în 2016 și 2017.

Simona Halep avea o singură victorie la Siegemund, la Masterul de la Roma, în 2017.

Halep s-a impus în primul set în doar 39 de minute, după ce s-a desprind în forță în debutul meciului, la 4-0. Germanca a câștigat următoarele două game-uri pe propriul serviciu, insuficient ca să mai revină în set. În setul secund germanca a început mai bine, luând un prim break Simonei Halep, însă numărul 2 WTA a revenit, a egalat 2-2, a mai făcut un break
la 4-4 și meciul a fost decis, chiar dacă jocul a fost mult mai echilibrat.

Simona Halep o va întâlni în sferturile de finală de la Gippsland Trophy pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 33 WTA, care a trecut categoric în optimi de Iva Swiatek (6-2, 6-2). Partida se joacă în noaptea de miercuri spre joi, la ora 2.00 (ora României).

Simona Halep s-a impus și în partida de dublu, alături de Daria Gavrilova reușind să învingă cuplul Gabriela Dabrowski/Bethanie Mattek-Sands în supertiebreak cu 7-6, 2-6, 10-2