Simona Halep, recordul sezonului după şapte victorii consecutive

FOTO - Hepta
  • Simona Halep a trecut, noaptea trecută, de primul tur al turneului de tenis de la Cincinnati, învingând-o pe sportiva rusă Anastasia Potapova.
  • Halep a început de unde a rămas la Toronto. Ea a eliminat-o pe Anastasia Potapova, scor 6-4, 3-6, 6-3, într-o partidă care a durat 2 ore şi 11 minute.
  • Halep urmează să joace cu Veronika Kudermetova, înainte de o posibilă confruntare cu Paula Badosa, cap de serie numărul 3, în optimi.

Simona Halep a trecut marţi noaptea de primul tur al turneului de tenis de la Cincinnati, învingând-o pe sportiva rusă Anastasia Potapova (54 WTA), la capătul unui meci întrerupt de ploaie după primele 4 game-uri. În şaisprezecimi, Halep va întâlni tot o rusoaică, pe Veronika Kudermetova (20 WTA).

Halep a început de unde a rămas la Toronto. Ea a eliminat-o pe Anastasia Potapova, scor 6-4, 3-6, 6-3, într-o partidă care a durat 2 ore şi 11 minute. Cele două jucătoare au făcut împreună 15 break-uri la serviciu.

Începută cu întârziere, partida a fost întreruptă la 2-2 de ploaie, după ce niciuna din cele două sportive nu reuşise să îşi valorifice serviciul.

La reluare, Halep a irosit 4 mingi de break, la 3-3, în cel mai lung game al meciului în care Potapova a servit de 20 de ori, dar a reuşit să se impună pe serviciul rusoaicei pentru 5-4.

În ultimul game al primului set a salvat două mingi de rebreak, după care a închis setul la prima ocazie.

 Halep se declară o luptătoare după meciul câștigat în fața Anastasiei

Setul secund a avut din nou multe break-uri, 4 din primele 6 game-uri, câte două de fiecare parte, fiind câştigate la retur.

La 3-4 pentru Potapova, Halep şi-a cedat din nou serva, şi rusoaica a profitat pentru a trimite meciul în set decisiv.

La capătul unui set cu încă 3 game-uri câştigate la retur, Simona Halep a reuşit să valorifice a cincea minge de break pentru 5-3, închizând apoi meciul pentru a trece în turul doi.

Halep, dublă campioană de Grand Slam, care a petrecut 64 de săptămâni în fruntea clasamentului, a câştigat al şaptelea meci consecutiv, un record al sezonului pentru ea. Luni, ea a revenit în Top 10, pe locul 6.

„Când am început anul nu eram foarte încrezătoare şi mi-am propus ca la sfârşitul anului să fiu în Top 10″, a declarat ea duminică, după meci. „Şi iată-mă aici. Aşa că este un moment foarte special. Mă voi bucura de el. Îmi voi da credit. Visez doar la mai mult” .

Acest mai mult ar putea veni săptămâna aceasta la Cincinnati, unde este de două ori vicecampioană. Halep urmează să joace cu Veronika Kudermetova, înainte de o posibilă confruntare cu Paula Badosa, cap de serie numărul 3, în optimi.