• Simona Halep a trecut, noaptea trecută, de primul tur al turneului de tenis de la Cincinnati, învingând-o pe sportiva rusă Anastasia Potapova.
  • Halep a început de unde a rămas la Toronto. Ea a eliminat-o pe Anastasia Potapova, scor 6-4, 3-6, 6-3, într-o partidă care a durat 2 ore şi 11 minute.
  • Halep urmează să joace cu Veronika Kudermetova, înainte de o posibilă confruntare cu Paula Badosa, cap de serie numărul 3, în optimi.

Simona Halep a trecut marţi noaptea de primul tur al turneului de tenis de la Cincinnati, învingând-o pe sportiva rusă Anastasia Potapova (54 WTA), la capătul unui meci întrerupt de ploaie după primele 4 game-uri. În şaisprezecimi, Halep va întâlni tot o rusoaică, pe Veronika Kudermetova (20 WTA).

Halep a început de unde a rămas la Toronto. Ea a eliminat-o pe Anastasia Potapova, scor 6-4, 3-6, 6-3, într-o partidă care a durat 2 ore şi 11 minute. Cele două jucătoare au făcut împreună 15 break-uri la serviciu.

Începută cu întârziere, partida a fost întreruptă la 2-2 de ploaie, după ce niciuna din cele două sportive nu reuşise să îşi valorifice serviciul.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

La reluare, Halep a irosit 4 mingi de break, la 3-3, în cel mai lung game al meciului în care Potapova a servit de 20 de ori, dar a reuşit să se impună pe serviciul rusoaicei pentru 5-4.

În ultimul game al primului set a salvat două mingi de rebreak, după care a închis setul la prima ocazie.

 Halep se declară o luptătoare după meciul câștigat în fața Anastasiei

Setul secund a avut din nou multe break-uri, 4 din primele 6 game-uri, câte două de fiecare parte, fiind câştigate la retur.

La 3-4 pentru Potapova, Halep şi-a cedat din nou serva, şi rusoaica a profitat pentru a trimite meciul în set decisiv.

La capătul unui set cu încă 3 game-uri câştigate la retur, Simona Halep a reuşit să valorifice a cincea minge de break pentru 5-3, închizând apoi meciul pentru a trece în turul doi.

Halep, dublă campioană de Grand Slam, care a petrecut 64 de săptămâni în fruntea clasamentului, a câştigat al şaptelea meci consecutiv, un record al sezonului pentru ea. Luni, ea a revenit în Top 10, pe locul 6.

„Când am început anul nu eram foarte încrezătoare şi mi-am propus ca la sfârşitul anului să fiu în Top 10″, a declarat ea duminică, după meci. „Şi iată-mă aici. Aşa că este un moment foarte special. Mă voi bucura de el. Îmi voi da credit. Visez doar la mai mult” .

Acest mai mult ar putea veni săptămâna aceasta la Cincinnati, unde este de două ori vicecampioană. Halep urmează să joace cu Veronika Kudermetova, înainte de o posibilă confruntare cu Paula Badosa, cap de serie numărul 3, în optimi.