• Miercuri, 28 iulie 2020, România a câștigat prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.
  • Româncele au finalizat cursa de 2000 de metri în 6 minute, 41 de secunde și 3 sutimi, ceea ce reprezintă un nou record olimpic pentru această probă.
  • Imnul României a cântat miercuri dimineața în Japonia la Sea Forest Waterway.
  • Simona Radiș: „Am muncit pentru această medalie doi ani de zile, chiar și anii de dinainte au fost munciți cu greu, pentru că nu se câștigă ușor”.
  • Ancuța Bodnar: „Emoții au fost pentru că până nu treci linia de finish nu ești câștigător.
  • Simona Radiș: „Încă nu conștientizăm tot ce s-a întâmplat. Avem timp noi cu noi, să ne liniștim ca să ne dăm seama că noi chiar am reușit și am cucerit această frumoasă medalie”.
  • Ancuța Bodnar: „Toată lumea este fericită pentru noi, toată lumea s-a trezit de dimineață pentru noi, să ne susțină și să se roage pentru noi, ca medalia de aur să fie a noastră”.

Miercuri, 28 iulie 2020, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, acolo unde româncele au stabilit și un nou record olimpic la dublu vâsle feminin.

Româncele au finalizat cursa de 2000 de metri în 6 minute, 41 de secunde și 3 sutimi, cel mai bun timp în această probă. 

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, la Aleph News, la scurt timp după ce au câștigat aurul: „Am muncit pentru această medalie doi ani de zile, chiar și anii de dinainte au fost munciți cu greu. Nu se câștigă ușor

Ancuța Bodnar: „Medalia de azi este cea mai importantă pentru noi. Am muncit foarte mult pentru ea și azi am reușit să ne împlinim visul olimpic”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Simona Radiș: „Am muncit pentru această medalie doi ani de zile, chiar și anii de dinainte au fost munciți cu greu pentru că nu se câștigă ușor. Am dat tot ce am putut, lucru care ne-a adus și un record olimpic pentru proba noastră”.

Ancuța Bodnar: Emoții au fost pentru că până nu treci linia de finish nu ești câștigător. În canotaj se poate pierde și la ultima baliză și la sutimi. Așa că am fost foarte atente să nu scăpăm vreo vâslă pentru că condițiile meteo au fost destul de grele, pe val și vânt”.

Simona Radiș: „Încă nu conștientizăm tot ce s-a întâmplat. Avem timp noi cu noi, să ne liniștim ca să ne dăm seama că noi chiar am reușit și am cucerit această frumoasă medalie”.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au arătat medalia de aur pentru Aleph News: „Toată lumea s-a trezit de dimineață pentru noi, să ne susțină”

Foto: Aleph News

Simona Radiș: „Ne-am spus una alteia că am reușit”.

Ancuța Bodnar: „Și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru tot”.

Simona Radiș: „Este foarte importantă legătura din barcă, dar și din afara ei. Suntem foarte bune prietene și extra, ne susținem și acest lucru se vede și atunci când concurăm împreună”.

Ancuța Bodnar: „Toată lumea este fericită pentru noi, toată lumea s-a trezit de dimineață pentru noi, să ne susțină și să se roage pentru noi, ca medalia de aur să fie a noastră”.

Simona Radiș: „De acum încolo urmează o pauză pentru noi. Vom merge acasă pentru că nu i-am mai văzut pe cei dragi de foarte mult timp, apoi vom începe din nou munca pentru că vom concura și la alte competiții”.

Ancuța Bodnar: „Pregătirea pentru Jocuri a decurs bine, am avut un cantonament de patru luni în Italia, unde ne-am antrenat la apă caldă, apoi am continuat pe Snagov”.

Simona Radiș: „Deși este o ediție mai specială din cauza virusului, a fost o organizare foarte bună și am concurat în siguranță. În mintea amândurora va rămâne fiecare cursă aici și, mai ales, momentul în care am câștigat. Chiar dacă este diferit și sunt reguli, noi nu avem voie să părăsim satul olimpic. Întâlnești jucători de elită”.

Citește și: Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. România a câștigat prima medalie de aur prin canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș. Româncele au stabilit un nou record olimpic.