• Sir Bobby Charlton, câștigător al Cupei Mondiale cu naționala Angliei în 1966, suferă de demență.
  • Anunțul a fost făcut de soția sa, Norma Charlton.
  • Este al cincilea component al naţionalei Angliei din 1966 diagnosticat cu demenţă.

Sir Bobby Charlton (83 de ani) a fost diagnosticat cu demență. Potrivit BBC, anunțul diagnosticului vine după ce fratele său Jack, de asemenea câștigător al Cupei Mondiale, a murit în iulie, după lupta cu această boală. Vineri, Nobby Stiles, un alt fost component al echipei care a câştigat Cupa Mondială în 1966, a murit din aceeași cauză.

Astfel, Sir Bobby Charlton este al cincilea component al naţionalei Angliei din 1966 diagnosticat cu demenţă, după fratele său Jack, Nobby Stiles, Martin Peters şi Ray Wilson. Stiles, Peters şi Wilson au fost diagnosticaţi când aveau aproximativ 60 de ani. Cei doi din urmă au murit în 2019, respectiv 2018.

Născut în Ashington, Northumberland, Bobby Charlton a rămas golgheterul record al Angliei până când Wayne Rooney l-a depășit împotriva Elveției în septembrie 2015. Fostul mare atacant a marcat 249 de goluri în 758 de jocuri pentru Manchester United.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

La vârsta de 20 de ani, Sir Bobby a fost unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic de la München, din 1958, în care au murit 23 de persoane, inclusiv opt dintre coechipierii săi din Manchester United.