• Președintele Federației Române de Fotbal a anunțat că s-a ajuns la un acord privind implementarea sistemului VAR în Liga 1.
  • Sistemul de video-arbitraj va costa 250.000 de euro.
  • Va dura 8 luni de la semnarea contractului până la prima partidă din Liga 1 cu VAR.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, spune că s-a ajuns la un acord privind implementarea sistemului VAR în Liga 1. Sistemul de video-arbitraj va costa 250.000 de euro și va dura 8 luni de la semnarea contractului până la prima partidă din Liga 1 cu VAR.

Am căzut de acord că nu e ilegal ca LPF să susțină financiar pregătirea arbitrilor pentru implementarea VAR. FRF și LPF vor împărți în mod egal costurile necesare pregătirii arbitrilor din fonduri proprii. Costurile se ridică la 500.000 de euro în primul an. În anul doi, estimăm un cost de aproximativ 100.000 de euro, iar în al treilea, 150.000 de euro. Dacă la finalul lunii aprilie LPF va identifica cei 250.000 de euro necesari pentru cofinanțare, pe care FRF îi are la dispoziție, vom semna acest contract și de acolo să curgă termenul de care avem nevoie până la primele meciuri cu VAR”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII