• Denisa Dragomir este campioană europeană la skyrunning
  • Alergarea montană la altitudini mari presupune trasee la mari altitudini, unde, obstacolele sunt la orice pas
  • Am fost foarte norocoasă pentru că știam traseul respectiv

Nu ar trebui să ne fie frică să ne depășim limitele. Denisa Dragomir a alergat pe un traseu montan de peste 2.500 de metri, format din 3 vârfuri. Totul a durat aproape 2 ore.

Denisa Dragomir: „Împreună cu echipa mea de la Red Bull, ne-am dorit să facem ceva unic. Ceva care să arate frumusețea alergării montane, a skyrunningului, să ajutăm lumea să înțeleagă ce presupune. Pentru că foarte mulți consideră că nu se poate alerga pe munte, că este foarte dificil sau foarte riscant. ”

Denisa Dragomir este campioană europeană la skyrunning. Și-a început cariera în 2010, cu atletism de pistă. De curând și-a dat seama de faptul că muntele îi pune mai bine calitățile în valoare. Diferența dintre alergare montană și skyrunning, ar putea fi rezumată astfel: alergarea montană se face pe trasee fără risc, aproape plate. Skyrunning ajunge și la altitudini de 3.000 de metri, unde trebuie să fii atent la fiecare pas.

Denisa Dragomir: „Anul trecut, de fapt acum doi ani, am reușit să câștig titlul european la skyrunning. Am fost foarte norocoasă pentru că știam traseul respectiv. Mai alergasem de trei ori cursa aceea. Un traseu de 32 de kilometri, cu aproximativ 2.800 metri diferență de nivel, au fost 3 urcări, și trei coborâri, bineînțeles. Eram ca la mine acasă și când am auzit că acolo se va desfășura campionatul european am zis că este șansa mea de a obține un nou rezultat bun, lucru pe care l-am și făcut.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA