Sorana Cîrstea a furnizat una din marile surprize ale turului 2, pe tabloul de simplu feminin de la Australian Open, învingând în trei seturi pe favorita numărul 9, Petra Kvitova, fostă finalistă la antipozi în 2019 şi câştigătoare de Wimbledon în 2011 şi 2014.

Sorana Cîrstea pornea ca outsider în confruntarea cu Petra Kvitova, fostă număr 2 mondial, fiind cotată cu şanse minime şi la casele de pariuri. Cîrstea a început cu stângul, pierzând primul serviciu, iar mai apoi, la 1-2, a fost pusă în situaţia de a salva 3 mingi de break. La 2-3, românca e reuşit un rebreak rapid, la 15, după care în game-ul imediat următor a câştigat pe serviciul Kvitovei (5-3). Cehoaica s-a mobilizat şi şi-a luat game-ul înapoi, având şansa, la 5-4 pentru Cîrstea, să egaleze. Ultimul game a fost însă câştigat la mare luptă de Sorana, care a valorificat prima minge de break şi a câştigat setul cu 6-4.

În setul secund Cîrstea a suferit mult la serviciu, unde a făcut 5 duble greşeli şi a avut un procent de doar 52% de reuşită a primului serviciu, doar jumătate din acestea fiind apoi valorificate. Mai mult, nu a reuşit să câştige nici unul din cele 6 şanse de break pe care şi le-a creat. În schimb, Kvitovei i-au intrat toate mingile, a valorificat toate şansele de break şi a jucat foarte bine şi pe retur. În consecinţă cehoaica a câştigat categoric setul 2 cu 6-1.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Jocul decisiv a adus în teren o Sorana Cîrstea total schimbată. După ce a câştigat primul game pe serviciul adversarei, a salvat game-ul doi, revenind de la 0-40. Cu moralul sus, după o astfel de reuşită, Sorana a câştigat şi al treilea game, tot pe serviciul cehoaicei şi apoi s-a desprins la 4-0. Kvitova a scăzut nivelul serviciilor, făcând şi 3 duble greşeli, fapt de care Cîrstea a profitat la retur, unde a fost mai eficientă. Cehoaica a ajutat-o şi cu 15 greşeli neforţate.

La 5-1, Sorana a valorificat a 4-a minge de meci şi a câştigat în cele din urmă setul 3 cu 6-1.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul următor la Australian Open unde va întâlni o altă cehoaică, pe Marketa Vondrousova, numărul 20 WTA.

Calificarea în turul 3 îi aduce Soranei Cîrstea un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi 130 puncte WTA.