• Jucătorul spaniol de golf Jon Rahm a câștigat duminică primul turneu major al sezonului 2023, Masters.
  • Numărul trei mondial și-a asigurat primul său titlu de Masters și al doilea major din carieră la Augusta National, după ce l-a învins pe americanul Brooks Koepka, care era lider înainte de ultima rundă.
  • Rahm se alătură lui Sergio Garcia, Jose Maria Olazabal și regretatului Seve Ballesteros ca campioni de Masters din Spania.

Jon Rahm a câștigat primul turneu major de golf masculin din 2023, terminând în fruntea clasamentului la cea de-a 87-a ediție a Turneului Masters, desfășurată duminică, 9 aprilie, la Augusta National, scrie CNN.

Spaniolul în vârstă de 28 de ani a fost mult timp prezentat ca fiind un câștigător în așteptare turneului Masters, datorită loviturilor lungi și a loviturilor spectaculoase, iar acum va intra pentru totdeauna în istoria golfului, după ce a reușit să se impună în fața unora dintre cele mai mari nume ale acestui sport.

A fost de patru ori consecutiv în top 10 la Augusta, înainte de a termina anul trecut pe locul 27, la egalitate, iar cu prima sa victorie la Masters, are acum două turnee majore în palmares, deoarece a câștigat US Open 2021.

Rahm se alătură lui Sergio Garcia, Jose Maria Olazabal și regretatului Seve Ballesteros ca campioni de Masters din Spania.

Câștigurile din 2023 ale jucătorului de golf spaniol

A fost un an de excepție pentru Jon Rahm. Anul său a început în forță, câștigând Turneul Campionilor și American Express, înainte ca două clasări în primele zece locuri la Farmers și Phoenix să ducă la o victorie fulminantă la Genesis Open, unde a încasat 3,6 milioane de dolari pentru victoria sa. De atunci nu a mai încasat prea mulți bani, dar câștigurile sale pentru 2023 sunt de peste 10 milioane de dolari jucând în zece competiții. Asta înseamnă o medie de aproximativ 1 milion de dolari pe turneu.