• Ana Maria Brânză-Popescu a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 2016.
  • Ciprian Tudosă a câștigat o dată aurul european și o dată argintul mondial la canotaj.
  • Simona Radiș are în palmares un aur european, un argint european și argint mondial.
  • Andreea Chițu are două medalii de aur europene și două de argint mondiale la judo.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak are așteptări mari de la sportivii noștri, cu mai puțin de 4 luni de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

„Un pronostic optimist, aș spune 4-6 medalii. Canotajul ar fi o posibiilitate ca să obținem o medalie. Poate judo. Baschet în 3. Ar fi o premieră, ar fi un super rezultat. Scrimă și de ce nu, și tenis”, a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.

La scrimă avem una dintre cele mai bune sportive din istoria noastră, pe Ana Maria Brânză-Popescu, care a adus României o medalie de aur și una de argint la Jocurile Olimpice. Ea, însă, nu vrea să pună mai multă presiune pe sportivii români care merg la Tokyo.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ana Maria Brânză-Popescu: „Niciodată nu mi-a plăcut să dau pronosticuri, îmi doresc doar să ajungem cu toții sănătoși acolo, să ne apărăm șansele și să aducem acasă cât mai multe medalii, dar nu aș putea acum să nominalizez pe cineva pentru că știu ce înseamnă această presiune suplimentară pe care o pun cei din exterior pe umerii tăi”.

România are sportivi de excepție. Ivan Patzaichin și Elisabeta Lipă au scris istorie la Jocurile Olimpice. La Tokyo, Ciprian Tudosă și Simona Radiș vor să le calce pe urme. Sunt obișnuiți ca lumea să aibă așteptări mari de la ei.

„De la an la an s-a spus „canotajul o să aducă medalii de la Jocurile Olimpice. Sunt convins că ne vom întoarce cu rezultate foarte bune”, a spus Ciprian Tudosă, canotor.

Simona Ridiș, canotoare: „Ne dorim foarte mult să aduce rezultat și canotajul este un sport cu tradiție. Sunt așteptări mari, dar asta ne determină pe noi să ne dorim să fim peste acele așteptă”.