• Rusia nu mai are voie să își folosească numele, steagul și imnul la următoarele Olimpiade și Campionate Mondiale de fotbal.
  • Joi, cea mai înaltă instanță a sportului CAS a publicat un document de 186 de pagini care oferă detalii suplimentare privind decizia sa.
  • Prin urmare, Comitetul Olimpic Rus (ROC) a propus celebrul cântec „Katyusha” ca alternativă la imnul național.

Curtea de arbitraj pentru sport (CAS), cu sediul în Elveția, a confirmat luna trecută o hotărâre în care îî interzice Rusiei să-și folosească numele, steagul și imnul la următoarele două olimpiade sau la orice campionat mondial pentru următorii doi ani

A fost o lovitură dură pentru sportul din Rusia, care a fost pătat în ultimii ani de un șir de scandaluri de dopaj.

Joi, cea mai înaltă instanță a sportului CAS a publicat un document de 186 de pagini care oferă detalii suplimentare privind decizia sa.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prin urmare, Comitetul Olimpic Rus (ROC) a propus celebrul cântec „Katyusha” ca alternativă la imnul național.

„Au existat multe opțiuni pentru acompaniamentul muzical, chiar și unele moderne”, a declarat Sofya Velikaya, președinta Comisiei sportivilor ROC.

„Am optat pentru „Katyusha”, a trecut cu un număr mare de voturi.”, adaugă fosta scrimeră.

Deocamdată nu este clar dacă piesa „Katyusha” va înlocui imnul național al Rusiei. Cert este că în hotărârea sa din decembrie, CAS spunea astfel: „Imnul național al Rusiei (sau orice imn legat de Rusia) nu va fi cântat la nici un eveniment oficial sportiv.”

Un raport din 2015 comandat de Agenția Mondială Antidoping a găsit dovezi ale dopajului în masă în rândul sportivilor de atletism din Rusia.

„Katyusha” este un cântec care a câștigat o comunitate uriașă de fani în timpul celui de-al doilea război mondial și, potrivit unor povestiri, a inspirat numele aruncătoarelor de proiectile reactive al Uniunii Sovietice, scrie Reuters.