• Atalanta a câștigat UEFA Europa League după 3-0 în finala de la Dublin cu Bayer Leverkusen.
  • Este primul trofeu european pentru Atalanta, condusă de managerul Gianpietro Gasperini.
  • Bayer Leverkusen era neînvinsă în precedentele 51 de partide din acest sezon.
  • Ademola Lookman a reușit o triplă, fiind primul african care reușește o asemenea performanță.

Prima finală europeană a sezonului a produs un veritabil șoc. Atalanta Bergamo a reușit să doboare campioana Germaniei, Bayer Leverkusen, în marea finală de la Dublin. Și în ce mod: a fost 3-0 pentru italieni la Dublin, primul trofeu european pentru club.

Toată lumea anticipa în iarnă o finală în Europa League între Liverpool și Bayer Leverkusen. N-a fost de acord Atalanta care i-a eliminat pe englezi. Apoi, nimeni nu se gândea înaintea finalei că Bayer Leverkusen poate fi oprită. Tocmai a câștigat pentru prima dată titlul de campioană a Germaniei. Mai mult, nu a fost învinsă de nimeni în acest sezon. Avea 51 de meciuri fără înfrângere. Până aseară. Când Atalanta acestui incredibil GianPiero Gasperini a reușit minunea. Și a câștigat trofeul într-un mod dezarmant: a fost 3-0 grație celor trei goluri marcate de Ademola Lookman, primul jucător african care reușește un hattrick într-o finală europeană.

Finala de la Dublin a fost arbitrată de românul Istvan Kovac, cel care i-a cam enervat pe nemți după o fază la care au cerut cartonaș roșu la Scamacca după o intrare periculoasă. Acest succes al Atalantei dă mari bătăi de cap celor de la UEFA deoarece câștigătoarea Europa League merge în UEFA Champions League. Însă Atalanta se află deja pe loc de Champions League în Serie A. Cum va arăta tragerea la sorți pentru sezonul viitor, la cine ajunge locul rămas? Sunt câteva dileme pe care le oferă acest rezultat. Rămâne să vedem cum le va rezolva UEFA.

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

Citește și