• Tricouri sport purtate de Michael Jordan, Colin Kapaernick, Barack Obama și LeBron James au fost vândute cu sute de mii de dolari.
  • Două tricouri, unul purtat de superstarul NBA Michael Jordan și celălalt de fostul președinte american Barack Obama – s-au vândut vineri la o licitație din Los Angeles.
  • Jordan a purtat tricoul licitat în 1984, la debutul pentru Chicago Bulls.

Tricoul cu numărul 23 al lui Jordan, pe care l-a purtat ​​când a semnat contractul cu Chicago Bulls în 1984, s-a vândut cu 320.000 de dolari, în timp ce tricoul lui Obama, purtat cu echipa sa de la Școala Punahou, a câștigat 192.000 de dolari – un record pentru un tricou sport al unei competitii de liceu, notează BBC.

Casa de Licitații din Beverly Hills a declarat că Obama a purtat tricoul respectiv în 1979, când și-a ajutat echipa să câștige campionatul de stat de baschet din Hawaii.

Pasiunea fostului președintelui pentru joc l-a urmat de-a lungul vieții. În noua sa carte de memorii, „A Promised Land”, el a spus că a fost nevoit să înceteze să antreneze echipa de baschet a fiicei sale Sasha după ce părinții unei echipe rivale s-au plâns că le oferă un avantaj nedrept.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Michael Jordan – primul sportiv miliardar – se află în centrul echipei Chicago Bulls care a câștigat șase campionate de NBA în anii ’90. O serie de documentare, „The Last Dance”, despre succesele remarcabile ale echipei a fost un succes pe Netflix la începutul acestui an.

Suma record anterioară pentru o cămașă Jordan „numărul 23” a fost de 288.000 de dolari într-o licitație din iulie.

De asemenea, în ultima licitație a fost vândută un tricou Cavaliers cu autograf, purtat de actuala stea NBA Lebron James, care s-a vândut cu 128.000 de dolari, și un tricou de fotbal american purtat de fundașul Colin Kapaernick, la debutul său pentru San Francisco 49ers.

Tricoul lui Kapaernick s-a vândut cu 128.000 de dolari – un nou record pentru NFL.

În 2016, Kaepernick a devenit un simbol în lupta împotriva nedreptății rasiale atunci când a îngenuncheat în semn de protest în timpul imnului național al SUA.