• Superliga Europeană este condusă de Real Madrid si Manchester United
  • FIFA şi UEFA ameninţă cu excluderea fotbaliştilor şi echipelor

Cutremurul din fotbalul european continuă. 70 de ani de istorie sunt amenințați de noua Superligă condusă de șeful Realului, Florentino Perez.

Cele 12 cluburi care au fondat Superliga Europeană după modelul NBA sunt amenințate de UEFA și FIFA cu excluderea de pe fața pământului.

Președintele Franţei și premierul UK Boris Johnson au denunțat aseară mutarea: Va afecta fotbalul la rădăcină și sentimentele naționale.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Amuzant sau nu, Franța găzduiește în campionat AS Monaco, din alt stat, iar Anglia echipele din Țara Galilor, o federație care altfel joacă pe cont propriu.

UEFA e disperată, practic toți funcționarii sunt puși în pericol pentru că sursa principală de bani sunt cluburi ca Real, Barcelona, Man United, Liverpool, Juventus sau Milan. Și șefii UEFA și FIFA trăiesc din produsul acestor cluburi care primesc înapoi mult mai puțin decât produc.

Câștigătoarea Champions League a primit 125 de milioane de euro. În Superligă același club primește 350 de milioane de euro primă de bun venit.

Modelul NBA este cel susținut de banca care organizează Superliga, cea mai mare bancă de investiții a lumii, JP Morgan. 20 de cluburi din care 15 fondatoare care joacă mereu și cinci cluburi care joacă în calificări. Două serii de câte 10 echipe, primele patru din fiecare serie joacă eliminatoriu că astăzi.

În vreme ce Gazzetta dello Sport susține că ideea e o tâmpenie, presa spaniolă nu bagă în seamă anunțul, așteptând reacția publicului. Nemții sunt mirați că Bayern și Dortmund nu s-au băgat, însă ele depind de vocea suporterilor care conduc aceste entități.

UEFA a anunțat astăzi noul sistem Champions league valabil din 2024. Tot campionat, cu urne valorice, adică cei buni joaca puțin intre ei, cu opt meciuri tip calsament și apoi revenire la sistemul optimi cu cele mai bune 16 echipe din cele 36 care se înscriu în noul format Champions League. pe alocuri seamănă cu sistemul din Superligă.

Șeful UEFA a vorbit de lăcomia marilor cluburi, l-a făcut mare mincinos pe miliardarul Agnelli care vineri a stat la masă și a votat noul format Champions League. Iar azi e în capul mesei, în noua Superligă.