• Opt dintre copiii care și-au pierdut viața erau fete, iar 25 erau băieți.
  • Mulți dintre cei uciși au fost călcați în picioare până la moarte.
  • Unii au murit din cauza asfixierii.

În timp ce familiile indoneziene își înmormântează morții, se pun întrebări cu privire la modul în care un meci de fotbal la care au asistat doar suporterii echipei gazdă a degenerat în haos și a dus la una dintre cele mai grave tragedii din istoria sportului.

Cel puțin 129 de persoane au fost ucise și alte peste 300 au fost rănite pe stadionul Kanjuruhan din Malang, Java de Est, sâmbătă, după ce fanii furioși ai clubului de fotbal Arema au intrat pe teren după înfrângerea cu 3-2 a echipei lor în fața rivalilor de la Persebaya Surabaya.

Printre morți se numără 33 de copii, dintre care unul în vârstă de doar 3 ani, a declarat un oficial din cadrul Ministerului pentru emanciparea femeilor și protecția copilului. Opt dintre copiii care și-au pierdut viața erau fete, iar 25 erau băieți. Alți câțiva minori rămân spitalizați, a precizat oficialul.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Mulți dintre cei uciși au fost călcați în picioare până la moarte sau au murit din cauza asfixierii și a altor probleme respiratorii, potrivit oficialilor din domeniul sănătății. Toți erau fani ai echipei Arema, una dintre cele mai populare echipe din Indonezia, unde susținerea pasională și rivalitățile intense au degenerat adesea în violențe, spun observatorii.

Suporterii Persebaya, din orașul vecin Surabaya, au fost excluși sâmbătă de pe stadion de către organizatori, în încercarea de a preveni problemele dintre fanii rivali.

Supraviețuitorii au declarat pentru CNN că scandări furioase au fost după înfrângerea Aremei – prima în fața Persebaya acasă în ultimii 23 de ani – iar fanii au fugit pe teren și au intrat în calea ofițerilor de securitate care au tras cu gaze lacrimogene în mulțime.