Surpriză în preliminarii. Macedonia de Nord a învins Germania

germania-macedonia Foto: Profimedia
  • Macedonia de Nord a câştigat, 2-1, pe terenul Germaniei
  • În urma rezultatelor de miercuri, Armenia conduce clasamentul grupei J
  • România este pe locul patru, cu trei puncte

Reprezentativa de fotbal a Germaniei a fost învinsă miercuri seara, pe teren propriu, de naționala Macedoniei de Nord, scor 1-2, în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din Quatar 2022. În urma acestui rezultat, Armenia conduce grupa J, în care evoluează și România.

Prima mare surpriză a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial Quatar 2022 s-a înregistrat miercuri seara pe Schauinsland-Reisen-Arena, din Duisburg, unde reprezentativa masculină a Macedoniei de Nord a învins Germania cu scorul de 2-1. Macedonia de Nord era cotată la casele de pariuri cu șanse de 33/1 pentru o eventuală victorie.

Macedoneni au deschis scorul în al doilea minut de joc suplimentar, al primei reprize, prin veteranul Goran Pandev, care a primit o pasă perfectă de la Enis Bardhi. Anterior, Germania dominase clar meciul, având chiar și un șut în bara transversală.

Ilkay Gundogan a egalat în minutul 62, din penalty, dar oaspeții au reușit golul victoriei în minutul 85, prin Elif Elmas, ultimele minute aducându-le nemților, în ciuda celor aproape 10 minute de prelungiri, doar două cartonașe galbene.

În urma rezultatelor de miercuri, Armenia conduce clasamentul grupei J, din preliminariile europene pentru calificarea la CM Qatar 2022, cu 9 puncte, urmată de Macedonia de Nord, cu 6 puncte.

Pe locul trei se află Germania, tot cu 6 puncte, dar cu golaveraj inferior, urmată pe patru de România cu 3 puncte și pe cinci de Islanda, tot cu 3 puncte. Ultima poziție îi revine Liechtenstein-ului, care nu are nici un punct.