• 3 echipaje românești de canotaj sunt calificate în semifinalele de la Tokyo 2020.
  • Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc au terminat cursa în 6 minute, 33 de secunde și 86 de sutimi.
  • Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi au terminat cursa în 7 minute, 20 de secunde și 36 de sutimi.
  • Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă au terminat cursa în 07:01.74.

Cea mai mare delegație sportivă a României de la Jocurile Olimpice, cea de canotaj, a avut loc sâmbătă dimineață în concurs 7 echipaje angajate în cursele de calificare în semifinale. Doar 3 au reușit să se califice direct. Celelalte 4 vor evolua duminică în recalificări.

Primul echipaj intrat în cursă a fost cel de dublu rame feminin alcătuit din Iuliana Buhuş și Adriana Ailincăi. Acestea s-au calificat în semifinale de pe locul 2, cu timpul de 7:20.36, fiind depășite de echipajul Canadei. De pe locul 3, din această serie, s-a calificat și barca Italiei.

S-a calificat direct în semifinală și echipajul similar de dublu rame masculin, alcătuită din Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, care a câștigat seria 1, cu timpul de 6:33.86, cu aproape 3 secunde avans față de a doua clasată, ambarcațiunea Țărilor de Jos. A treia națiune calificată din această serie a fost cea a Serbiei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

În proba de dublu vâsle feminin categorie uşoară, România a câștigat detașat seria 3, cu timpul de 7:01.74, avându-le în barcă pe Ionela Livia Cozmiuc și Gianina Elena Beleagă, care se califică astfel direct în semifinală. Din aceași serie s-au mai calificat și reprezentantele Marii Britanii.

Din păcate, toate celelalte 4 echipaje intrate sâmbătă în calificări au ratat accederea directă în semifinale, urmând a evolua duminică în sesiunile de recalificare.

Este vorba despre echipajele de patru rame fără cârmaci feminin (Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu), patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari), precum și echipajele de 8+1 rame masculin (Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin-Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu) și 8+1 rame feminin (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea).

Ce mai urmează azi la Tokyo pentru noi?

O așteptăm pe Ana-Maria Brânză Popescu să ne aducă prima medalie de aur de la această ediție a Jocurilor Olimpice. Spadasina noastră a trecut spectaculos de Kria Tikanah Abdul Rahman din Singapore, cu scorul de 15-10 și o va înfrunta în aproximativ o oră pe Sera Song, din Coreea de Sud, în optimi. Tot în optimi e și Iulian Teodosiu, după ce a trecut de Sherzod Mamutov cu 15-11 și de Luca Curatoli cu 15-13.