• Transferul a fost semnat pe un servețel de Carles Rexach și agenții lui Messi
  • Promisiunea a fost scrisă de directorul sportiv al clubului într-un bar din Barcelona
  • Messi a câștigat 6 Baloane de Aur jucând doar pentru FC Barcelona

Când vedetele schimbă cluburile de fotbal în ziua de azi, totul se face cu surle și trâmbițe. Armate de agenți, clauze de reziliere de sute de milioane de euro și campanii bombastice în social media. Toate sunt ingredientele unui transfer de succes.

Leo Messi, unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, nu a avut parte de niciunul dintre aceste lucruri când a venit la Barcelona. Și totul s-a semnat pe un șervețel.

Carles Rexach, directorul sportiv al Barcelonei 2000-2003: „Tatăl lui mi-a spus că pleacă, pentru că nu-l luau în serios. I-am spus să se relaxeze. Eu eram omul responsabil de a semna cu el. Și, ca să-i demonstrez, am semnat ceva. Nu aveam hârtie. L-am rugat pe chelner să aducă un șervețel. Am scris acea promisiune de a-l transfera pe Leo Messi și am semnat-o.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Messi avea doar 13 ani când directorul sportiv de atunci al Barcelonei, Carles Rexach a schițat în grabă o promisiune de transfer pentru Jorge Messi, tatăl argentinianului. Antrenorul a fost atât de convins de talentul băiatului, încât a semnat pe loc, într-un bar din Barcelona, pe un șervețel care avea să facă istorie pentru clubul catalan.