• Amalia Lica a avut o evoluţie spectaculoasă în calificările la panglică.
  • Colega sa, Christine Drăgan, a urcat pe podium în finala de la minge.
  • Christina Drăgan e prezentă şi în finala de la cerc, în care s-a calificat cu al treilea punctaj 30.950.

Amalia Lică a devenit joi campioană europeană de junioare la gimnastică ritmică. Sportiva pregătită de Maria Gârbă a câştigat la Tel Aviv aur la măciuci, cu o performanţă de 30.100 puncte.

Românca a fost urmată în clasament de Liliana Lewinska (Polonia) cu 29.100 p şi Kamila Gafarova (Azerbaijan), cu 28.550.

Amalia Lica a avut o evoluţie spectaculoasă şi în calificările la panglică şi cu 29.050 s-a clasat prima pentru finală. Colega sa, Christine Drăgan, a urcat pe podium în finala de la minge. Sportiva născută în Statele Unite a primit 30.300 puncte şi le-a urmat în clasament pe Michelle Muntis (Israel) – 32.150 p şi Elvira Krasnobaeva (Bulgaria), cu 31.500 p. Ea se calificase în finală de pe poziţia a 8-a.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Christina Drăgan e prezentă şi în finala de la cerc, în care s-a calificat cu al treilea punctaj 30.950. România are trei medalii câştigate la junioare la actuala ediţie a Campionatelor Europene de Gimnastică Ritmică, după ce şi echipa de junioare a României a câştigat miercuri medaliile de argint.

Amalia Lica şi Christina Drăgan au avut exerciţii spectaculoase, au totalizat 117.050 puncte şi au reuşit să urce pe podium după echipa din Israel (120.600 p), pe locul trei terminând Bulgaria (116.100 p).