- David Popovici, Cătălin Preda şi Constantin Popovici nominalizați pentru titlul de „Sportivul Anului în Europa”.
- David Popovici a luat medalia de aur la proba de 200 m liber şi medalia de bronz la 100 m liber la Jocurile Olimpice.
- Cătălin Preda a adus României o medalie de bronz la Campionatul Mondial de sărituri în apă de la mare înălţime.
România are trei reprezentanţi pe lista nominalizaţilor pentru titlul de „Sportivul Anului în Europa” realizată de Federaţia Europeană de Nataţie (European Aquatics), care recompensează performanţele excepţionale ale sportivilor din domeniul sporturilor acvatice.
Advertisment
David Popovici, Cătălin Preda şi Constantin Popovici sunt cei care au fost selectaţi pentru rezultatele deosebite obţinute în competiţiile desfăşurate în 2024, printre care Jocurile Olimpice de la Paris, Campionatele Mondiale de la Doha şi Campionatele Europene de la Belgrad.
David Popovici a impresionat prin performanţele sale la înot, cucerind medalia de aur la proba de 200 m liber şi medalia de bronz la 100 m liber la Jocurile Olimpice. De asemenea, el a devenit dublu campion european în probele de 100 m şi 200 m liber, consolidându-şi statutul de lider în nataţia mondială.
Recomandări
Cătălin Preda a reuşit să aducă României o medalie de bronz la Campionatul Mondial de sărituri în apă de la mare înălţime. Constantin Popovici, un alt specialist în această disciplină, a obţinut locul 8 la Campionatul Mondial şi a câştigat o medalie de aur la o etapă de Cupă Mondială.
Nominalizaţii au fost aleşi pe baza rezultatelor obţinute pe parcursul sezonului 2024, iar publicul poate vota pentru sportivii români până pe 31 decembrie pe site-ul oficial al European Aquatics.
Votul publicului are o pondere de 30% din total, restul fiind decis de membrii Federaţiei Europene de Nataţie şi comitetul tehnic.
Câştigătorii vor fi anunţaţi în luna ianuarie 2025.
Citește și
- Premierul Ciolacu uită de educație în bilanțul fostei guvernări. Expert: „Educația, la fel ca societatea, are nevoie de mai mult curaj și asumare”
- Suferă A.I.-ul de „demență digitală”? ChatGPT nu trece testele cognitive folosite pentru evaluarea inteligenței umane
- Parfumurile de lux au avut o creștere semnificativă în 2024. Consultant parfumier: „Românii caută parfumuri cu o persistență ultra-îndelungată”
Partenerii noștri