• Setul de șase tricouri purtate de argentinian în timpul campaniei pentru Cupa Mondială din 2022 ar putea stabili un record, dacă ofertele vor depăși 10,1 milioane de dolari.
  • Tricourile lui Messi vor deveni cele mai scumpe echipamente de fotbal vândute vreodată dacă vor depăși suma de 7.142.500 de lire sterline.
  • Setul cu Messi include două tricouri pe care acesta le-a purtat în timpul fazei grupelor. Celelalte patru au fost purtate în 16-imile de finală, sferturile de finală, semifinalele și finala.

Tricoul pe care Lionel Messi l-a purtat în timpul victoriei Argentinei în finala Cupei Mondiale Fifa 2022 împotriva Franței este așteptat să se vândă pentru suma record de 10 milioane de dolari. Un set de șase tricouri pe care le-a purtat Messi va fi pus în vânzare joi la Sotheby’s din New York, scrie The Guardian.

Dacă lotul va atrage oferte de peste 10,1 milioane de dolari, va stabili un record de preț pentru tricouri sportive, eclipsând suma de 10,091 milioane de dolari plătită anul trecut pentru un tricou purtat de Michael Jordan în primul meci al finalei NBA din 1998.

Tricourile lui Messi vor deveni cele mai scumpe echipamente de fotbal vândute vreodată dacă vor depăși suma de 7.142.500 de lire sterline plătită la începutul acestui an pentru tricoul purtat de Diego Maradona, la Cupa Mondială din 1986.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Tricoul lui Maradona a fost deținut în ultimii 35 de ani de Steve Hodge, mijlocașul englez care i-a pasat involuntar mingea lui Maradona pentru golul cu mâna. Cei doi jucători au făcut schimb de tricouri la finalul meciului. Tricourile lui Jordan și Maradona au fost, de asemenea, vândute de Sotheby’s.

Setul cu Messi include două tricouri pe care acesta le-a purtat în timpul fazei grupelor. Celelalte patru au fost purtate în 16-imile de finală, sferturile de finală, semifinalele și finala.

Citește și