Trofeul UEFA EURO 2020, transportat de urgență la Budapesta. De ce a cerut UEFA să fie scos din România

  • Trofeul UEFA EURO 2020 ar fi trebuit să mai stea în București câteva ore, dar UEFA a cerut să fie adus la Budapesta.
  • Trofeul a fost dărâmat de vânt în timp ce era prezentat pe stadionul National Arena.
  • Trofeul UEFA EURO 2020 ajunsese la București, eveniment care marchează începerea seriei de evenimente dedicate campionatului UEFA EURO 2020.

UPDATE 19:28 Trofeul UEFA EURO 2020 părăsește România după ce a fost dărâmat de vânt

Trofeul UEFA EURO 2020 ar mai fi trebuit să rămână în București pentru câteva ore, însă UEFA a decis că acesta trebuie să fie transportat în Budapesta, în urma incidentului de pe stadion, relatează Sport.ro.

13:51 Trofeul UEFA EURO 2020 a ajuns la București, eveniment care marchează începerea seriei de evenimente dedicate campionatului UEFA EURO 2020

“Sărbătoarea fotbalului este o sărbătoare a sportului european şi sunt foarte mândru că Bucureştiul este parte din această sărbătoare. Administraţia locală bucureşteană s-a angajat să facă investiţii pentru acest eveniment şi vă asigur că ne-am ţinut de cuvânt, suntem în grafic, iar împreună cu sutele de voluntari vom face astfel încât totul să fie pregătit pentru un eveniment de înaltă clasă. Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare, atât pentru sportivi, cât şi pentru spectatori….Este prima oară după mai bine de un an când avem evenimente sportive cu public, peste 13.000 de oameni vor fi prezenţi la Arena Naţională la meciurile de la EURO 2020. Este deci un semn de speranţă că vom reuşi cu toţii să trecem peste această pandemie. Avem azi evenimentul Trophy Tour, prin care trofeul EURO 2020 va face turul oraşului. Este, deci. deschiderea oficială a acestui eveniment pentru Bucureşti”, a declarat primarul general Nicușor Dan.

“Este pentru noi o mare onoare să primim astăzi la Bucureşti acest trofeu care, în istoria sa, a fost îmbrăţişat de jucători, de legende ale fotbalului mondial precum van Basten, Gullit, Xavi, Iniesta, Platini sau Zidane. Iar dacă nu am avut ocazia de-a lungul celor două turnee finale să ridicăm acest trofeu, Dorinel, Belo, măcar astăzi să facem o poză, să ne mândrim cel puţin cu o singură poză, da?”, a declarat Gheorghe Popescu, consilier al Guvernului României pentru UEFA EURO 2020.

În cadrul evenimentului, Viceprimarul General, Stelian Bujduveanu, i-a înmânat Trofeul Ambasadorului București – oraș gazdă UEFA EURO 2020 -lui Dorinel Munteanu.

Trofeul UEFA EURO 2020 a parcurs un traseu prin Bucureşti care a inclus câteva zone și edificii importante din oraș, până la Arena Națională.