Stefanos Tsitsipas şi Rafael Nadal au făcut meciul anului în sferturile de finală ale Australian Open. Grecul s-a calificat în semifinală, după ce a revenit spectaculos de la 2-0 pentru Nadal.

Ultimul sfert de finală de la Australian Open s-a jucat miercuri între Stefanos Tsitsipas, favorit numărul 4, şi Rafael Nadal, favorit numărul 2.

Tsitsipas s-a impus în 5 seturi, cu 3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5, calificându-se în semifinale, unde îl va întâlni pe rusul Daniil Medvedev.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Spaniolul a făcut un joc mai consistent în primele două seturi, reuşind să îşi impună jocul tacticizat şi provocându-l pe grec să facă mai multe greşeli neforţate. Nadal a valorificat prima minge de break, suficientă
pentru adjudecarea primului set cu 6-3.

Rafa a profitat apoi de avantajul moral al câştigării primului set şi s-a impus repede şi în al doilea, nedându-i lui Tsitsipas nici o şansă de break, în timp ce el le-a valorificat pe cele două pe care le-a avut, câştigând cu 6-2.

În setul 3, ce doi au servit aproape impecabil, fără duble greşeli şi fără nici un break cedat, cu 8 game-uri câştigate la zero şi toate celelalte la 15, ducând setul în tiebreak. Nadal a început cu un minibreak, recuperat imediat de Tsitsipas, care a mai făcut două şi a redus diferenţa la seturi.

Cei doi au servit bine şi în al patrulea set, dar cu un Tsitsipas mult mai încrezător, ce a avut două mingi de break în game-ul 5, la 2-2.

Momentul critic pentru Nadal în acest set a fost la 4-4, când a avut şansa să închidă game-ul pe propriul serviciu de 4 ori. Grecul însă a salvat de fiecare dată şi a profitat apoi de prima minge de break, distanţându-se la 5-4, apoi 6-4 şi 2-2 la seturi.

În decisiv, cei doi au mers cap la cap din nou, cu un plus pentru Tsitsipas, care a câştigat un game numai din aşi, dar şi cu un Nadal care şi-a adjudecat două game-uri la zero. La 5-5, grecul şi-a procurat 4
minigi de break, valorificând-o pe prima, fiind doar cel de al doilea break al său din tot meciul, după cel de la finalul setului 4.

Grecul a servit pentru meci, însă Nadal a returnat bine şi s-a dus la 0-30. Tsitsipas a revenit şi şi-a procurat o minge de meci. Spaniolul a salvat apoi două mingi de meci, a ratat una de break, dar a cedat în
cele din urmă, game-ul, setul şi meciul.

Stefanos Tsitsipas a câştigat meciul anului, după 4 ore şi 8 minute, revenind de la 2-0 la seturi pentru Rafa Nadal şi calificându-se în semifinale, unde îl va întâlni pe rusul Daniil Medvedev.