• UEFA a anunţat oficial că partidele din sferturi, semifinale şi finala UEFA Champions League se vor disputa la Lisabona
  • Forul continental a admis că nu are un plan B în acest moment
  • Portugalia a înregistrat duminică 266 de cazuri noi de coronavirus, 85% dintre acestea fiind în Lisabona şi Vale do Tejo

Contactaţi de către cei de la L’Equipe, UEFA a admis că în acest moment nu are pregătit un plan B pentru finalizarea sezonului de UEFA Champions League. Luna aceasta, forul continental a anunţat că meciurile rămase de disputat se vor juca în Portugalia. Însă oraşul finalei, Lisabona, este puternic afectat de pandemia de coronavirus.

Doar la Lisabona şi în Vale de Tejo au fost înregistrate peste 200 de cazuri noi de coronavirus în ziua de duminică. Guvernul a anunţat deja noi restricţii în zonă precum închiderea tuturor magazinelor şi localurilor la ora 20.00. Cei de la UEFA dezvăluie că monitorizează situaţia.

„UEFA este într-un contact permanent cu Federaţia de Fotbal din Portugalia şi autorităţile locale. Sperăm ca totul să fie în regulă şi să fie posibil să organizăm turneul în Portugalia. În acest moment nu avem vreun motiv să punem la cale un plan B. Monitorizăm zilnic situaţia şi ne vom adapta dacă va fi necesar” a transmis UEFA către L’Equipe.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Fazele eliminatorii rămase de disputat din UEFA Champions League vor avea loc pe 7 şi 8 august, faza optimilor de finală, între 12 şi 15 august sferturile de finală. Semifinalele vor avea loc pe 18 şi 19 august iar finala pe 23 august. Sferturile şi semifinalele competiţiei se vor disputa într-o singură manşă.