Una din cele mai populare televiziuni din Coreea de Sud a prezentat într-un mod scandalos multe dintre țările de la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2020, care au început zilele acestea în Tokyo.

Postul de televiziune MBC a prezentat scuze după ce a folosit imagini și legende nepotrivite pentru a descrie țări în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din Japonia.

De exemplu, televiziunea a folosit imagini cu pizza pentru a descrie Italia, teroare și bombă pentru Haiti, Cernobîl pentru Ucraina, somon pentru Norvegia, atunci când sportivii din aceste țări au intrat pe stadion la ceremonia de deschidere, relatează JapanTimes.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?

În cazul României, imaginea aleasă a fost una mai… cuminte: o captură din filmul Dracula.

Mai mult, în subtitrările care au transmis ceremonia, televiziunea s-a referit la Insulele Marshall ca fiind cândva „un loc de testare nucleară pentru Statele Unite”, iar în cazul Turciei au ales un bărbat care face înghețată și pe cântăreața americană Cardi B, aparent pentru că i-ar plăcea telenovelele turcești.

Și în cazul altor țări au fost probleme: Japonia – sushi, Chile – una dintre moștenirile Spaniei, China – imagine cu Wuhan, capitala SUA a fost prezentată doar ca „Washington” fără „DC”, Pakistan – obținerea independenței cu o dată greșită,

După ce a utilizat imagini și explicații jignitoare, intens criticate pe rețelele sociale, postul de televiziune MBC a prezentat scuze: „Imagini și legende nepotrivite au fost folosite pentru a introduce unele povești. Ne-am cerut scuze față de acele țări, inclusiv Ucraina, și față de telespectatorii noștri”.