• Ultima echipă calificată în sferturile de finală la EURO 2020 a fost decisă în confruntarea dintre Suedia și Ucraina
  • După 90 de minute, scorul a fost 1-1
  • S-a încheiat 2-1 și Ucraina i se alătură Angliei în ultimul sfert de finală de la EURO 2020

Ultima echipă calificată în sferturile de finală la EURO 2020 a fost decisă în confruntarea dintre Suedia și Ucraina. După 90 de minute încheiate la egalitate (1-1), Ucraina s-a impus cu 2-1, în prelungiri, cu un gol marcat în minutul 120+1, de Artem Dovbyk.

În prima jumătate de oră, cele două echipe au renunțat la tatonări și au verticalizat, punând în scenă primele ocazii, prin Yarmolenko, pentru Ucraina, și Isak, pentru Suedia, ambii șutând puțin pe lângă poartă.

Ucraina a deschis scorul în minutul 27, când Andriy Yarmolenko l-a găsit cu o pasă pe Oleksandr Zinchenko în careu, lateral stânga. Acesta a trimis un şut puternic, din apropierea porții, pentru 1-0.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Suedezii au replicat în primă fază cu un șut bine plasat, din lovitură liberă, executată de Sebastian Larsson și respins de Georgi Bushchan.

Cu două minute înainte de finalul primelor 45 de minute, Emil Forsberg a izbutit un șut frumos, de la 20 de metri, deviat ușor, exact cât să îl deruteze pe Bushchan și să le aducă suedezilor egalarea.

Realizările reprizei secunde au avut în prim plan șuturile în bară ale lui Sydorchuk, pentru Ucraina, și Sebastian Larsson, de două ori, pentru suedezi.

Fără alte faze notabile, meciul s-a încheiat 1-1 și s-a trecut la reprizele de prelungiri.

Prima repriză de prelungiri a ieșit în evidență doar cu eliminarea suedezului Marcus Danielson, pentru un fault dur, verificat de arbitrul Daniele Orsato, cu ajutorul sistemului VAR.

În a doua repriză de prelungiri, vizibil epuizate fizic, cele două echipe s-au concentrat pe conservarea rezultatului, cu un plus pentru Ucraina, care a reușit să fie mai periculoasă în fața careului suedez, mai ales în ultimele 5 minute, când suedezii au cedat deliberat posesia.

Tactică defensivă păguboasă pentru suedezi, care au primit gol în primul minut suplimentar al prelungirilor. Oleksandr Zinchenko a trimis o centrare perfecta în fața porții, de unde rezerva Artem Dovbyk, a marcat cu capul, primul său gol din carieră la echipa națională.

S-a încheiat 2-1 și Ucraina i se alătură Angliei în ultimul sfert de finală de la EURO 2020.