• UEFA a decis să extindă suspendarea naționalei de fotbal a Rusiei și pentru Liga Națiunilor, ediția 2022-2023.
  • Într-o ședință a Compitetului Executiv, oficialii UEFA au adăugat această sacțiune la cele deja existente, anume interzicerea accesului în Liga Campionilor, Europa League și Conference League pentru toate echipele rusești.
  • De asemenea,naționala feminină a Rusiei nu a fost admisă la Campionatul European, fiind înlocuită de Portugalia.

UEFA a decis să extindă suspendarea naționalei de fotbal a Rusiei și pentru Liga Națiunilor, ediția 2022-2023.

Potrivit presei din Ucraina, UEFA a decis să acorde asociaţiilor ruse un scor egal cu cele mai mici cote marcate în ultimele cinci sezoane: 4.333 pentru asociaţia masculină şi 1.750 pentru asociaţia feminină.

De asemenea, forul european a declarat inadmisibilă cererea Rusiei de a găzdui Campionatele Europene din 2028 și 2032.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) și Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal au suspendat toate cluburile și echipele naționale din Rusia până la noi ordine din cauza invaziei pe scară largă a Ucrainei.

De asemenea, UEFA a decis să suspende cooperarea cu Gazprom din Rusia în toate turneele. Potrivit unui comunicat de pe site-ul organizației, decizia se aplică tuturor acordurilor existente, inclusiv UEFA Champions League, competiție care primea 45 de milioane de la Gazprom în fiecare an.

Secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov, a comentat în trecut sancțiunile UEFA, în special pierderea organizării celor mai importante competiții. Potrivit The Mirror, Peskov a spus că este „păcat, bineînţeles, că s-a luat o astfel de decizie. Dar ea a fost luată, aşa că este acceptată. Nu, nu este vorba de o decizie politică. Nu, nu am spus asta. Mi-am exprimat doar regretul”.

Industria de fotbal din Rusia a fost lovită puternic de sancțiunile UEFA și FIFA, în contextul în care Rusia se pregătea de finala Ligii Campionilor, un prilej excelent pentru propagandă.