UEFA, alături de federaţiile şi ligile profesioniste de fotbal din Anglia, Spania şi Italia au dat publicităţii un comunicat foarte ferm, ca reacţie la informaţia că 12 cluburi din aceste ţări intenţionează să anunţe crearea unei competiţii independente, denumite Superliga Europei.

În comunicat, semnatarii îşi exprimă ferm opoziţia faţă de acest proiect: „Dacă se va întâmpla acest lucru, dorim să reiterăm că noi – UEFA, Federaţiile Engleză, Spaniolă şi Franceză de Fotbal, dar şi Ligile profesioniste din aceste ţări, alături de FIFA şi toate celelalte asociaţii membre – vom rămâne uniţi în eforturile noastre de a opri acest proiect cinic, un proiect care se bazează pe interesul propriu al câtorva cluburi, într-un moment în care societatea are nevoie de solidaritate, mai mult ca niciodată”.

Semnatari anunţă că vor lua în considerare toate măsurile disponibile, la toate nivelele, atât juridic, cât şi sportiv, pentru a preveni acest lucru.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

După cum a fost anunţat anterior de FIFA şi de cele şase federaţii continentale, cluburilor în cauză li se va interzice să joace în orice altă competiţie la nivel naţional, european sau mondial, iar jucătorilor lor li se poate refuza posibilitatea de a-şi reprezenta echipele naţionale”, se precizează în comunicat.

De asemenea, în comunicatul se mulţumeşte celor care nu au dat curs acestei iniţiative, despre care se spune că ar fi agreată de 12 echipe: „Mulţumim acelor cluburi din alte ţări, în special cluburilor franceze şi germane, care au refuzat să se înscrie la acest lucru. Îi chemăm pe toţi iubitorii de fotbal, susţinători şi politicieni, să ni se alăture în lupta împotriva unui astfel de proiect, dacă acesta va fi anunţat. Acest interes personal persistent al câtorva se întâmplă de prea mult timp. Ce e mult, e mult”.