• UEFA permite iar fanilor să stea în picioare la meciuri europene.
  • Programul pilot va fi testat în Anglia, Franța și Germania.
  • Locurile în picioare la meciurile europene au fost interzise în 1998.

UEFA cedează în sfârșit la presiunea fanilor – din acest sezon, în competițiile europene, spectatorii vor putea din nou să urmărească meciurile în picioare.

Pentru început, doar echipele din Anglia, Germania și Franța vor testa aceste locuri la jocurile din Liga Campionilor, Europa League și Conference League. La finalul sezonului, programul pilot va fi analizat și UEFA va decide dacă este sigur pentru implementare și în alte țări.

În ultimii ani, suporterii nemți și englezi au cerut în mod repetat ca aceste locuri să fie permise din nou pentru o atmosferă mai bună la partide. De altfel, în competițiile interne, unele echipe au reintrodus treptat locurile în picioare, dar cu măsuri suplimentare de siguranță.

Locurile în picioare au fost eliminate în competițiile europene în 1998. Atunci, UEFA a copiat modelul Federației Engleze, care le-a interzis pe baza raportului tragediei de la Hillsborough, în care au murit 96 de oameni. Documentul explica faptul că fanii au fost de vină pentru învălmășeală.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

În 2016, o altă anchetă a arătat că organizarea proastă a partidei și măsurile neglijente ale polițiștilor au fost cauzele principale.