• UEFA vrea să modifice, din 2014, formatul Champions League
  • Noul format din Champions League va fi în vigoare cel puțin 9 sezoane
  • Noul format se bazează pe „Sistemul elvețian”, adesea folosit la șah

UEFA Champions League plănuiește să își schimbe formatul, dar au nevoie evident de sponsori. Cum s-au gândit să-i atragă? Mutând finala celei mai importante competiții fotbalistice de pe continent.

Competiția cu totul nu se mută, s-ar muta doar finala. UEFA vrea să ademenească sponsori și public american cu o finală Champions League la New York, pe un stadion de baseball, cel al lui New York Yankees, pe care joacă și New York City FC. Nu ar trebui să ne surprindă, pentru că au nevoie de toată susținerea posibilă ca să treacă mai ușor peste schimbarea formatului.

În loc de 32 de echipe, câte sunt acum, vor fi 36 de echipe într-o singură ligă, dar fiecare echipă ar juca meciuri cu alți adversari. Adică fiecărei echipe i se vor atribui 10 adversari, cu care se va înfrunta în câte o manșă directă. După ce se joacă toate meciurile, mai departe se vor califica cele mai bine 16 clasate și vor fi împerecheate prima cu a 16-a, a doua cu a 15-a și tot așa.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un precedent există deja. Ce-i drept, nu cu meciuri de Champions League, dar am mai văzut cum Supercupa Spaniei s-a jucat în 2019 în Arabia Saudită, la fel și Supercupa Italiei care s-a jucat tot în Arabia Saudită în 2018 și 2019, la Doha în 2014 și 2016, în China în 2009, 2011 și 2012, în Libia în 2002 și chiar și în Statele Unite în 1993 și 2003.