Ultimul meci dintre Nadal și Djokovic marchează finalul unei cariere legendare

S-a încheiat o eră! Rafa Nadal și Novak Djokovic au oferit „ultimul dans”, la turneul 6 Kings Slam. Sârbul
a câștigat cu 6-2, 7-6, finala mică, însă scorul nu a contat, ibericul fiind premiat pentru cariera sa impresionantă. Nadal a anunțat pe 10 octombrie că se va retrage din tenis după turneul final al Cupei Davis din 19-24 noiembrie.

Așa cum ai spus și tu o eră de aur se încheie în istoria tenisului. Elvețianul Roger Federer a început să pună capăt acestei ere odată cu retragerea sa în 2022, iar aseară, în orașul Riyadh din Arabia Saudită, Rafael Nadal a disputat ultimul său meci de simplu, un format în care a câștigat 22 de Grand Slam-uri, o medalie de aur olimpică și a menținut un loc în top 10 al clasamentului ATP din 2005 până în 2022, ocupând poziția de număr 1 mondial de cinci ori.

Meciul dintre Nadal și Djokovic s-a desfășurat la Kingdom Arena și a durat o oră și jumătate. Sârbul a triumfat în fața spaniolului cu 6-2, 7-6, asigurându-și astfel locul 3 în turneul 6 Kings Slam. De-a lungul carierei, Rafa și Nole s-au întâlnit de 61 de ori, 28 dintre confruntări consemnându-se în finale de turneu. Djokovici încheie acestă rivalitate cu un scor favorabil, 32-29 și cu un 15-13 în cadrul marilor finale tot pentru el.

„Îmi va lipsi totul. Am jucat aproape 20 de ani și am avut oportunitatea de a juca în cele mai bune locuri din lume. Până la urmă, mi-am îndeplinit visul de a fi un tenismen profesionist și unul de succes”, a spus Nadal, emoționat, la final de partidă.

Exit mobile version