Dansul la bară-inspiratia regizorilor de film

In 1957, regizorul Richard Trope revoluționa lumea filmului, după ce Elvis Presley dansa la bară pe ritm de rock&roll in musical-ul Jailhouse Rock. Câțiva ani mai târziu, Andrew Bergman a regizat pelicula „Streptease”, cu Demi Moore in rolul principal.

Actrița a uimit prin dansul incendiar si a devenit o sursa de inspirație pentru concertele extravangte ale Madonnei, care nu a ezitat sa urce si ea pe bară. În prezent, împătimiții dansului la bară, apelează la acest sport pentru a se exprima artistic, combinând gimnastica și forta cu ritmul muzicii.

Adrenalină pe bicicletă

Sportivul Killian Bron îți oferă o doză puternică de adrenalină prin postările sale de pe social-media. La 28 de ani, francezul se avântă cu bicicleta pe cele mai periculoase trasee montane. Killian este un fan al sportului Enduro, preferând culmile înalte, în locul aglomerației urbane. Ca să duca la bun sfârșit un astfel de traseu, secretul sportivului este să nu privească niciodată în jos.

Urmașul lui Muhammad Ali

Un copil din Nigeria a fost poreclit „Muhammad Ali” după ce a demonstrat tuturor ca este capabil să ducă la capăt o partidă de box adevărată. La doar 10 ani, Sultan Adekoya, se apară și lovește precum nume mari din lumea boxului. Băiatul este întotdeauna în gardă, iar upercut-ul și eschivele extrem de rapide sunt mișcările lui preferate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Înotul cu balene – terapie subacvatică

Tot mai mulți împătimiți ai freediving-ului își depășesc limitele fizice, ca să găsească liniștea pe fundul oceanului. Scafandrii de performanță trăiesc viața la cote maxime, înotând cu balenele. Experiența ajută la întărirea sistemului imuntar și scăderea nivelul de anxietate.

Towel Workout

Dacă ești la sală și nu vrei să atingi ganterele din cauza pandemiei, îți spun că poti să te antrenezi cu prosopul. Sportivii precauți recurg la towel workout pentru a se menține în forma.

Să știi ca nu e atât de simplu pe cât pare. Tracțiunile, flotările și abdomenele devin o provocare, pentru că acest tip de antrenament îți solicită de fapt toate grupele musculare. Și jucatorii de baseball apelează la prosop pentru a-și perfecționa aruncarea cu mingea.

Dansul pe longboard-surf pe asfalt

Surful pe asflat ia amploare pe rețelele de socializare. Sportivii îndrăgostiți de placa cu 4 roți impresionează în timp ce dansează pe longboard, reușind să-și mențină echilibrul în mișcare.

Ei îți spun că mărimea contează…o placă lată de 30 de centimetri și lungă de minim un metru îți oferă libertate în mișcare, iar trucurile devin mai spectaculoase.

Daca ai un astfel de hobby și vrei sa te faci remarcat pe străzile orașului tău, pe lângă răbdare și echilibru, îți trebuie o pregătire de cel puțin un an de zile.

Mersul în mâini ca stil de viață

Nu e ușor să fii un acrobat de performanță. O demonstrează sportivii spectacolelor de circ. Ei nu renunță la antrenamente nici în zilele de odihnă și se mențin în formă, transformând mersul pe palme într-un stil de viață. Prin imaginile postate pe instagram, acrobații fac din simplele activități zilnice, adevărate spectacole.

Viata bate filmul

Pe 7 august 1949, Philippe Petit te ținea cu sufletul la gură, în timp ce-și trăia visul din adolescență. Dorința artistului francez de a merge pe sârmă între Turnurile Gemene, la 417 metri înălțime, s-a concretizat la vârsta de 25 de ani, după multe nopți nedormite și 6 ani de antrenamente.

Iubitorii sportului extrem au fost fascinați de performanta lui Philip. 45 de ani mai taziu (în 2019), curajoși din toate colțurile lumii precum Maxim Kagin, Mia Noblet si Friedi Kuhne s-au avântat pe sârmă, străbătând distanța de 245 de metri, dintre Turnurile Oko și Neva din Rusia, la 374 metri înalțime.