• Jean-Pierre Adams are astăzi vârsta de 73 de ani.
  • Adam a evoluat pentru Paris Saint-Germain și pentru selecționata Franței.
  • Adams se află de 39 de ani în comă, din cauza unei erori medicale.

Fostul jucător al lui Paris Saint-Germain Jean-Pierre Adams, astăzi în vârstă de 39 de ani, se află în comă de 39 de ani, din cauza unei erori medicale. Potrivit cotidianului britanic The Sun, pe 17 martie 1982, Adams trebuia să efectueze o intervenţie chirurgicală de rutină la genunchi, ca urmare a unei rupturi de ligament. „Încep să mă pregătească. Anestezistul va veni în câteva minute”, i-a transmis Adams soției sale înainte de a fi operat.

Însă, de atunci, cei doi nu au mai vorbit niciodată. Neșansa jucătorului a fost doza de anestezic, care i-a fost aproape letală. În urma procedurii, Adams a suferit un bronhospasm, o contracţie a bronhiilor care face dificilă respiraţia, iar creierul său a fost lipsit de oxigen. Încă de atunci, fostul fotbalist se află în stare vegetativă.

Era cunoscut pe teren drept „Black Rock”

Înainte de a-și începe cariera de fotbalist, Adams (născut la Dakar, în Senegal, în 1948) a lucrat într-o fabrică, unde se producea cauciuc, dar apoi calitățile sale fotbalistice au fost descoperite de oficiali ai clubului Nîmes și astfel și-a început cariera de fotbalist. Și-a câștigat pe teren porecla de „Black Rock” (Stânca neagră) și a disputat și 22 de meciuri pentru selecţionata Franţei.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

A evoluat și pentru OG Nice, vreme de 4 sezoane, iar la PSG a ajuns în 1977, unde a strâns 42 de meciuri şi a marcat două goluri.