Un fotbalist român va deveni cetățean maghiar și va evolua în naționala Ungariei: „Nu am nicio șansă să joc pentru România”

claudiu-bumba Claudiu Bumba (centru) a evoluat și pentru Dinamo. FOTO: Hepta
  • Claudiu Bumba a fost jucător la ASA Tîrgu Mureș, Dinamo și Concordia Chiajna.
  • Bumba a spus că își va lua cetățenie maghiară.
  • Mijlocașul a dezvăluit că selecționerul Ungariei s-a interesat de serviciile sale.

Mijlocașul ofensiv Claudiu Bumba (27 de ani), care a evoluat și pe prima scenă a fotbalului românesc, la ASA Tg. Mures, Concordia Chiajna și Dinamo, a dezvăluit că își va lua cetățenie maghiară. Jucătorul născut la Baia Mare evoluează de doi ani în campionatul Ungariei, la Kisvarda, iar fostul „tricolor” a subliant faptul că deja căutat de selecționerul naționalei Ungariei, italianul Marco Rossi, iar acest lucru l-a determinat să demareze procedurile pentru a obține cetățenia maghiară.

„După ce am plecat în Israel am mai fost chemat de 3-4 ori, dar nu am avut șansa să joc. Am stat doar pe bancă. Poate dacă aveam șansa 5-10 minute să demonstrez ceva, poate să ți se schimbe destinul, să pleci altundeva, să te vadă cineva. Nu a fost să fie. Nici acum nu e târziu, dacă vom continua pe aceeași pantă ascendentă și vom fi între primele 3-4 echipe din Ungaria, voi juca și voi da goluri, bănuiesc că vor fi ochii îndreptați și spre mine. Dacă nu, asta e, poate o să-mi iau și eu cetățenie aici și se vor uita ungurii la mine. Nu glumesc, antrenorul lor a fost la un meci și a întrebat de mine, dacă am actele. Încă nu le am, dar îmi doresc să-mi iau cetățenie. Selecționerul italian a fost, da. Ei mai au jucători naturalizați, sunt deschiși la chestia asta. Am demarat procedurile pentru cetățenie. Mi-e mult mai ușor, am o străbunică de acolo și-mi va fi mai ușor să iau cetățenia”, a declarat Bumba, potrivit GSP.ro.

„Îmi doresc și eu să joc pentru o calificare, poate pentru un EURO”

Claudiu Bumba a evoluat în doar 3 partide pentru naționala de seniori a României, toate acestea fiind meciuri-test. A debutat în Liga 1 la vârsta de 17 ani, fiind considerat unul dintre cei mai talentați jucători din țara noastră.

„Îmi doresc să joc pentru România, dar dacă nu am nicio șansă și voi fi chemat aici… Îmi doresc și eu să joc pentru o calificare, poate pentru un EURO. Sunt apreciat, ăsta e un lucru bun pentru mine. Dacă nu am nicio șansă să joc pentru naționala din țara în care m-am născut, asta e”, a adăugat mijlocașul.