• Claudiu Bumba a fost jucător la ASA Tîrgu Mureș, Dinamo și Concordia Chiajna.
  • Bumba a spus că își va lua cetățenie maghiară.
  • Mijlocașul a dezvăluit că selecționerul Ungariei s-a interesat de serviciile sale.

Mijlocașul ofensiv Claudiu Bumba (27 de ani), care a evoluat și pe prima scenă a fotbalului românesc, la ASA Tg. Mures, Concordia Chiajna și Dinamo, a dezvăluit că își va lua cetățenie maghiară. Jucătorul născut la Baia Mare evoluează de doi ani în campionatul Ungariei, la Kisvarda, iar fostul „tricolor” a subliant faptul că deja căutat de selecționerul naționalei Ungariei, italianul Marco Rossi, iar acest lucru l-a determinat să demareze procedurile pentru a obține cetățenia maghiară.

„După ce am plecat în Israel am mai fost chemat de 3-4 ori, dar nu am avut șansa să joc. Am stat doar pe bancă. Poate dacă aveam șansa 5-10 minute să demonstrez ceva, poate să ți se schimbe destinul, să pleci altundeva, să te vadă cineva. Nu a fost să fie. Nici acum nu e târziu, dacă vom continua pe aceeași pantă ascendentă și vom fi între primele 3-4 echipe din Ungaria, voi juca și voi da goluri, bănuiesc că vor fi ochii îndreptați și spre mine. Dacă nu, asta e, poate o să-mi iau și eu cetățenie aici și se vor uita ungurii la mine. Nu glumesc, antrenorul lor a fost la un meci și a întrebat de mine, dacă am actele. Încă nu le am, dar îmi doresc să-mi iau cetățenie. Selecționerul italian a fost, da. Ei mai au jucători naturalizați, sunt deschiși la chestia asta. Am demarat procedurile pentru cetățenie. Mi-e mult mai ușor, am o străbunică de acolo și-mi va fi mai ușor să iau cetățenia”, a declarat Bumba, potrivit GSP.ro.

„Îmi doresc și eu să joc pentru o calificare, poate pentru un EURO”

Claudiu Bumba a evoluat în doar 3 partide pentru naționala de seniori a României, toate acestea fiind meciuri-test. A debutat în Liga 1 la vârsta de 17 ani, fiind considerat unul dintre cei mai talentați jucători din țara noastră.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Îmi doresc să joc pentru România, dar dacă nu am nicio șansă și voi fi chemat aici… Îmi doresc și eu să joc pentru o calificare, poate pentru un EURO. Sunt apreciat, ăsta e un lucru bun pentru mine. Dacă nu am nicio șansă să joc pentru naționala din țara în care m-am născut, asta e”, a adăugat mijlocașul.