• Tenismenele Andreea Mitu și Patricia Țig, implicate într-o anchetă de amploare la Paris.
  • Meciul bănuit de trucaj, în care au evoluat cele două românce, a avut loc în primul tur al probei de dublu de la Roland Garros.
  • Ancheta este pentru „escrocherie în formă organizată” şi „corupţie sportivă activă şi pasivă”.

Andreea Mitu și Patricia Țig au intrat în atenția anchetatorilor francezi, din cauza suspiciunilor de trucare a unui meci. Este vorba despre partida din primul tur al probei de dublu, din cadrul turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, unde cele două „tricolore” au înfruntat perechea formată din Madison Brengle (SUA)/Iana Sizikova (Rusia).

Duelul a avut loc pe 30 septembrie, în care Mitu și Țig au triumfat cu scorul de 7-6 (10-8), 6-4. Conform L’Equipe, companiile de pariuri au anunțat sume mari pariate pe acest meci, în special pe greșelile făcute de Iana Sizikova.

Ghem-ul 5 din actul secund, vizat

Ar fi vorba despre al cincilea ghem din setul secund, pe care româncele l-au câștigat la zero, după două duble greşeli comise la serviciu de Sizikova, 25 de ani şi locul 89 mondial la dublu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

L’Equipe a notat că în mai multe țări s-au pariat sume mari pe câștigarea acestui ghem de către Mitu și Țig, iar pariurile au fost plasate la mai multe agenții de profil din Paris. Acum, ancheta a intrat „în terenul” Serviciului central pentru curse şi jocuri (SCCJ), a precizat parchetul.

O anchetă pentru „escrocherie în formă organizată” şi „corupţie sportivă activă şi pasivă” a fost deschisă pe 1 octombrie în legătură cu suspiciunile de trucare a unui meci de la Roland Garros, a indicat, marţi, parchetul din Paris.