• Kenyanul Kibiwott Kandie a stabilit un nou record mondial la semimaraton.
  • În cursa de la Valencia, primii patru clasați au bătut cu toții recordul anterior.

Kibiwott Kandie a coborât cu 29 de secunde sub anteriorul record, stabilit de compatriotul său Geoffrey Kamworor la Copenhaga anul trecut. Kenyanul a finalizat cursa cu timpul de 57,32 minute. Cursa a fost una destul de strânsă, câștigătorul fiind urmat de ugandezul Jacob Kiplimo, la doar numai 5 secunde, ceea ce face ca și timpul acestuia să fie mai bun decât vechiul record.

Tot sub timpul performanței de anul trecut s-au încadrat și atleții de pe locurile 3 și 4, kenienii Rhonex Kipruto, la 17 secunde de primul loc și colegul său Alexander Mutiso, la 24 de secunde.

În cursa feminină, etiopianca Genzebe Dibaba a câștigat cu un avans de 21 de secunde (1:05:18) față de kenianca Sheila Chepkirui, locul trei revenindu-i etiopiencei Senbere Teferi.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Acest record vine și în contextul în care duminică World Athletics și-a modificat regulile pentru a permite pantofilor prototip să fie folosiți din nou în curse, cu excepția Olimpiadei și a seriilor World Athletics. În ianuarie 2020, organismul mondial care conduce atletismul a decis că orice nouă tehnologie de încălțăminte dezvoltată după 30 aprilie ar trebui să fie disponibilă pe piața liberă timp de patru luni înainte ca cineva să o poată folosi în competiție.

Recordul său este cel mai recent dintr-o serie de recorduri mondiale în ultimele luni.

Ugandezul Joshua Cheptegei a bătut recordul mondial la 10.000 metri, iar etiopianca Letesenbet Gidey a stabilit un nou punct de referință în cursa 5.000 metri, în cadrul altei curse desfășurate tot în Valencia, în octombrie.

Britanicul Mo Farah și olandeza Sifan Hassan au doborât la rândul lor recordurile la cursa de o oră la Bruxelles, în luna septembrie.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!